Baile de abur reprezinta nu numai un rasfat, o desfatare a simturilor dar si un pas important din ritualul de infrumusetare.
Porii se deschid, tenul se pregateste pentru curatare profunda. Poti alege singura plantele pe care sa le folosesti pentru baia de aburi.
Cele mai folosite plante sunt: musetelul, galbenelele, sunatoarea si eventual se pot folosi plante pentru relaxare cum este lavanda.
Aburii nu trebuie sa aiba o temperatura foarte ridicata pentru a nu afecta negativ pielea.
Pentru un ten gras/mixt baile cu aburi se pot realiza si de doua ori pe
saptamana, iar pentru un ten fara imperfectiuni (ten normal) se recomanda baile cu abur doar o data pe saptamana.
Daca tenul este sensibil si deshidratat, are tendinta sa crape sau pielea are cuperoza, baile cu abur nu sunt recomandate.
Trebuie sa se stie ca in urma bailor de abur toata grasimea acumulata la nivelul pielii, praful, sudoarea se elimina dar tenul se deshidrateaza un pic.
In general inaintea unei bai de abur tenul se demachiaza, se foloseste lotiune tonica si la finalul baii cu abur se va sterge gentil pielea cu comprese sterile. Folositi un prosop curat cu care va
acoperiti fata si stati la o distanta nu prea mare fata de bolul in care ati facut infuzia.
Dupa o baie cu aburi se aplica o masca exfolianta pentru a inlatura toate acele celule moarte dar si pentru a stimula refacerea tesuturilor. Apoi se va aplica o masca in functie de tipul de ten sau de efectul dorit.
Pentru tenul gras se recomanda mastile cu argila sau namol, dupa preferinta.
Unui ten normal/mixt i se poate prepara o masca cu ulei de masline si argila; acest tip de masca se tine pe tenul curat doar 10 minute dupa care se inlatura.
Pentru tenurile deshidratate se recomanda mastile hidratante sau nutritive; se pot prepara chiar si in casa din fructe sau legume.
Un articol de Madalina Stama
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară