IN ACEST ARTICOL:
Pielea tenului este cea mai vulnerabila la contactul cu exteriorul si adesea aceste consecinte sunt mai mult decat vizibile daca ne referim strict la poli dilatati si la puncte negre.
Tenul se curata bine in prealabil cu ajutorul unei lotiuni de curatare, apoi se expune timp de maxim zece minute deasupra unui vas in care se afla infuzie de flori de musetel. Pentru o mai mare eficienta se pot adauga si cateva picaturi de tinctura de benzoe in infuzia de musetel. Aburii fierbinti ai infuziei vor deschide porii, iar punctele negre pot fi scoase cu mai multa usurinta. Ulterior dupa ce tenul este sters cu un servetele de hartie iar mainile sunt spalate si dezinfectate, se trece la operatiunea extragerii de comedoane. Degetele cu ajutorul carora sunt stoarse punctele negre trebuie invelite in tifon steril. La sfarsitul operatiunii, persoanele cu un ten nu foarte sensibil pot freca tenul cu malai sau tarate de grau.

Daca punctele negre se afla intr-un numar destul de mare, evitam sa le scoatem pe parcursul unei singure operatiuni pentru ca tenul se poate irita foarte rau. Un mic sfat: daca punctele negre nu ies foarte usor, inainte de expunerea tenului la baia de abur, tenul poate fi masat usor cu ulei caldut. Acesta are rol emolient, iar punctele negre pot fi extrase cu mai multa usurinta. La sfarsitul acestei operatiuni, tenul trebuie dezinfectat cu ajutorul unei lotiuni astringente si a unei creme de fata cu efect calmant. De asemenea, mastile pe baza de fructe si legume, lotiunile obtinute din fructe, gelurile exfoliante si abrazive, mastile de argila au un efect benefic asupra tenului, previn si combat aparitia punctelor negre si a porilor dilatati. Sunt indicate lotiunile pe baza de zeama de castraveti sau de lamaie. Pentru tratamentul zilnic al punctelor negre sunt recomandate solutii pe baza de pepsina ce pot fi aplicate in cazul tuturor tipurilor de ten. Se poate prepara si in casa o solutie pe baza de pepsina, acid citric si apa cu care se strege tenul inainte de culcare, dar acest amestec nu este recomandat si tenului uscat.

Daca ati apelat in mod regulat la tratamentele de acasa si nu ati obtinut niciun rezultat, puteti incerca si tratamentele moderne pe care le pune la dispozitie medicina actuala. In unele cazuri acestea sunt foarte eficiente in tratarea punctelor negre. Plasturii, produsele cosmetice abrazive sau cremele pe baza de AHA si BHA inchid porii si reduc punctele negre. Micro-dermabraziunea este un tratament modern ce presupune curatarea epidermei prin exfolierea stratului de celule moarte. Este un procedeu ce are efectul unui lifting facial, stimuland producerea de celule noi, sanatoase in locul celor moarte. Prin micro-dermabraziune, are loc reinnoirea celulelor. Printr-un tratament MDA, particulele de cornidon cu efect antiseptic curata straturile superioare ale epidermei, iar tesuturile vatamate sunt aspirate printr-un tub cu vacuum. Acest tratament este folosit si in tratarea punctelor negre si a porilor dilatati.

Un articol de Dana Negoita
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum îți protejezi pielea de poluare și stres: 5 strategii eficiente Colecția SUPERCHARGED™ by Foreo scoate din pălărie un ulei de întinerire care acționează în timp ce visezi Totul despre Bruxism: Ce este, de ce apare și cum se combate

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri