3 Februarie 2021 publicat în Green Living 6 share-uri

IN ACEST ARTICOL:

Vulcanii noroioși, domurile de sare, focurile vii, trovanții de la Ulmet, așezările rupestre și chihlimbarul roșu de la Colți – renumitele locuri ale Ținutului Buzăului – au “ajuns” pe birourile celor de la UNESCO și urmează să fie evaluate, în cursul acestui an, prin prisma diversității geologice și culturale a zonei.

Asociația Ținutul Buzăului este o organizație neguvernamentală, care a luat naștere în urmă cu patru ani și care sprijină dorința comunităților de a se dezvolta, având la bază patrimoniul natural și cultural local. Asociația este formată din specialiști în domenii dedicate dezvoltării durabile, care activează în universități europene ori în companii de top.

Inițiativa “Ținutul Buzăului” a pornit în 2007 și a atras oameni, instituții, companii și ONG-uri care și-au manifestat sprijinul în dezvoltarea sa. Aplicația “Buzău Land” la statutul de Geoparc Global UNESCO are la bază un parteneriat între Asociația Ținutul Buzăului, Consiliul Județean Buzău și Universitatea din București (UB). Aplicația în sine a fost redactată și transmisă de Asociația Ținutul Buzăului.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cele 7 rugăciuni ale părintelui Arsenie Boca - Puterea spirituală pentru fiecare zi Sărbătoare 14 octombrie: Sfânta Parascheva 26 noiembrie: Astăzi este cinstit Sfântul Stelian, ocrotitorul pruncilor și al mamelor!

Până în prezent, Asociația Ținutul Buzăului s-a ocupat de atragerea fondurilor necesare dezvoltării proiectului, susținând o parte a bugetului din surse proprii: sponsorizări, donații, granturi și activitate economică directă. Asociația gestionează atât proiectele din teren, cât și partea de promovare națională și internațională a teritoriului.

Consiliul Județean Buzău oferă sprijin financiar acestei inițiative, acordând o finanțare de 70.000 de euro/an, timp de șapte ani, începând cu anul 2020. Sprijinul financiar acoperă, în acest moment, 70% din bugetul Geoparcului Aspirant Ținutul Buzăului, restul de 30% fiind acoperit de Asociația Ținutul Buzăului. Fondurile primite de la Consiliu sunt folosite pentru lucrările de dezvoltare a infrastructurii turistice, proiecte educaționale, sociale, de promovare a teritoriului, precum și pentru o parte a costurilor de management.

Sărbătoare 16 noiembrie: Sfântul Apostol și Evanghelist Matei

De cealaltă parte, Universitatea din București oferă expertiză științifică și susține activitățile educaționale și de cercetare, fiind un partener pe termen lung al acestei inițiative, ce vine cu experiența practică a Geoparcului UNESCO Țara Hațegului.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri