12 Octombrie 2021 publicat în Green Living 87 share-uri

IN ACEST ARTICOL:

De ce o revoluție etică? Fiindcă vreau să dăm și o formă de activism acestui principiu. Suntem consumatori, dar avem reala putere? Este prima întrebare pe care trebuie să o scriem pe hârtie. Orice tip de shopping implică și CONSUM, evident, BANI. Nu degeaba spunea Francis Fukuyama că orice formă de consum aduce și ,,compromisuri morale’’.

Testează varianta Love Yard Sale sau Swap not Shop

Găsește pesoanele dornice să facă swap-uri, schimburi de haine. Poți vinde hainele în cadrul unor târguri organizate în perioada weekendului, când poți aloca timp suficient pentru această activitate.

Este genul de hobby care te va conecta cu alte femei, care împărtășesc aceleași principii cu ale tale, va crea comunități și îți va asigura un buget minimal pe care îl vei putea folosi ulterior în cursuri de dezvoltare personală, cărți, poate suplini costurile unei vacanțe sau pur și simplu te va învăța că sustenabilitatea are mai multe forme.

Iubește hainele pe care le cumperi

Știu că trăim într-o eră fast fashion, dar cu ce costuri? Ok, nu mai cumperi atât de mult, faci un raport calitate/preț atunci când alegi, sortezi, reporți, donezi. Învață să citești o etichetă a unui produs, pune întrebări brandurilor de la care cumperi, nu mai fi un client docil, furat de peisajul fermecător al marketingului.

Haina pe care o porți face un drum lung până să ajungă în dulapul tău. Dacă îți pui problema rulajului din sfera fast fashion, atunci trebuie să stii că cineva ți-a creat-o, cel mai probabil, o persoană vulnerabilă, integrată într-un sistem de muncă exploatator.

Cu cât vei arunca mai mult la gunoi pe principiul fast is good, cu atât mai mult, ea va trebui să producă mai mult, în aceleași condiții josnice, prost plătită, doar în ideea că produsul pe care tu îl ceri atât de des ( un moft de cele mai multe ori), să fie acolo, pe raft.

Alege să cumperi de la branduri locale sau magazine second hand

Slow fashion înseamnă modă durabilă, creată etic, presupune ideea de a crea haine în mod conștient și responsabil. Ideea de a cumpăra de la designeri locali care au colecții sustenabile, poate fi o alternativă bună pentru shoppingul haotic de până acum. Totodată vei susține antreprenoriatul românesc.

Magazinele SH câștigă din ce în ce mai mult piață, mai ales în rândul tinerilor. O statistică a Cosmopolităn UK arată că piața online de magazine second hand fashion a crescut cu 69% din 2019 până în anul 2021.

Un motiv în plus să iei în calcul varianta SH. Poți găsi piese vintage, branduri sustenabile la un preț accesibil, textile reinterpretate sau piese unice.

Vezi, a fost un drum aparent scurt, însă cu o mulțime de posibilități. Totul începe cu felul în care vrei să-ți organizezi viața, de ce nu, dulapul și evident modul de a gândi. Fii parte din schimbare!

Credite foto interior: Fashion Revolution

Foto fr si main: De la Ernest Rose /Shutterstock


Blogger, www.positivemother.ro, Country Coordinator www.fashionrevolution.org, contributor www.glamour.ro...

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri