Laptele UHT este micul detaliu care face diferenta intre o alimentatie simpla si una bogata in substante necesare organismului nostru.
1. Stiati ca principalul motiv pentru care laptele se strica este actiunea luminii, oxigenului si microorganismelor daunatoare asupra lui? Pentru a combate acest risc, laptele de vaca este supus unui complex procedeu de prelucrare si ambalare, intr-un mediu steril. Tratamentul tip soc termic (UHT – Ultra High Temperature) distruge microorganismele daunatoare si pastreaza nealterate mineralele si vitaminele din lapte. Acesta este motivul pentru care laptele UHT beneficiaza de prospetime pe o perioada indelungata de timp fara a fi necesara refrigerarea inainte de desfacerea cutiei.
2. Stiati ca nu este indicata folosirea laptelui varsat in alimentatia copiilor? Acest gen de lapte provine dintr-o sursa neigienica si neverificata din punct de vedere sanitar iar in momentul fierberii sale pe aragaz sunt pierdute majoritatea vitaminelor nutrientilor. Pe de alta parte, laptele UHT este expus unui soc termic pret de doar cateva secunde, timp suficient pentru a distruge microorganismele daunatoare (inclusiv bacteriile sub forma de spori), dar prea mic pentru a distruge vitaminele si mineralele.
3.Stiati ca laptele UHT este recomandat femeilor gravide? Laptele regleaza tensiunea arteriala, creste continutul mineral osos al fatului prin aportul de calciu in cantitati optime si determina in acelasi timp cresterea continutului de calciu din laptele matern. Specialistii recomanda laptele UHT pentru ca reduce incidenta hipertensiunii legate de sarcina, ajutand astfel viitoarea mamica sa faca fata noilor situatii mult mai usor. Un amanunt la fel de important consta in reducerea riscului de preeclampsie in cazul gravidelor. Preeclampsia se produce atunci cand, in timpul sarcinii, tensiunea sangvina creste si se manifesta simptome precum: dureri abdominale, incetosarea vederii sau dureri de cap.
4. Stiati ca ambalajul laptelui UHT, foloseste o tehnologie aseptica considerata ca fiind cea mai importanta inovatie a secolului XX in domeniul alimentar? Acest tip de ambalaj din carton multistrat este foarte sigur si in acelasi timp foarte igienic. Mai mult, necesita minim de material pentru a asigura o distributie eficienta. Prin urmare, conceptul folosit este puternic atat din punct de vedere economic cat si ecologic.
5. Stiati ca laptele imbunatateste performantele intelectuale? Prin complexul de vitamina D acest lucru se realizeaza intr-un mod firesc si la indemana oricui. Mai mult, vitamina A prezenta in mod natural in lapte imbunatateste vederea, iar magneziul te ajuta sa ai mai multa energie pe parcursul intregii zile.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară