Limbajul mainii se numara printre cele mai expresive mijloace de exprimare pe care ni le ofera trupul. Ne ajutam de maini pentru a arata ce gandim, pentru a ne face intelese dorintele, pentru a arata care este felul nostru de a fi. Iar mainile pot exprima ceea ce cuvintele nu pot sau refuza sa o faca. De asemenea, mana poate reprezenta legatura noastra cu lumea inconjuratoare, un barometru al abilitatii noastre sociale sau un indicator prin care ne modelam relatiile exterioare. Pozitia mainilor, gesturile pe care le facem cu ajutorul mainilor tradeaza caracterul si comportamentul unei persoane. Il putem citi pe cel cu care vorbim doar privindu-i jocul mainilor si analizandu-i gesturile descrise de maini.
Ducerea mainii la gura reprezinta un semnal de alarma pe care il trage organismul in momentul in care este cuprins de panica, de anxietate sau de uimire. Acest gest are aceeasi semnificatie pe care o are si mancatul pielitei de pe buze sau roaderea unghiilor. Arata preocupare si ingrijorare, exprima neliniste. Mai denota si faptul ca ceva este in neregula si ca persoana care face gestul respectiv se simte temporar amenintata. Ducem mana la gura si atunci cand ne gandim la ceva anume, cand suntem stresate sau cand ne preocupa ceva in mod deosebit. Gestul pe care il fac unele persoane de a-si suge degetul este un gest inconstient prin care incearca sa mai elibereze din tensiunea acumulata. Gestul ducerii mainii la gura mai poate avea si o conotatie erotica, introducerea degetului in gura fiind interpretata drept o provocare de natura sexuala.
O persoana care repeta in mod frecvent gestul acoperirii cu mana si vorbeste in timp ce face acest gest este susceptibila de a minti, iar prin gestul pe care il face incearca sa-si mascheze minciuna. Aceeasi regula este valabila si viceversa. Daca aceesi persoana face acest gest in timp ce o alta persoana vorbeste, este semn clar ca replicile interlocutorului nu sunt apreciate ca a fi credibile. In acest caz, apelarea la acest gest constituie declaratia suprema a lipsei de incredere in spusele interlocutorului.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară