IN ACEST ARTICOL:
Limbajul mainii se numara printre cele mai expresive mijloace de exprimare pe care ni le ofera trupul.
Felul in care ne tinem mainile exprima insa si alte lucruri. O mana sprijinita pe obraz, cu aratatorul orientat in sus inseamna ca persoana respectiva evalueaza pozitiv ceea ce celalalt incearca sa-i comunice. Daca este insa usor dezinteresata sau cuvintele acestuia nu mai prezinta un interes la fel de mare ca la inceputul conversatiei, pozitia mainilor se va modifica, aceasta sprijinindu-si capul in palma. Folosirea in mod ostentativ a mainii ca suport pentru cap denota o stare de plictiseala acuta, nerabdarea ca interlocutorul sa-si termine cat mai repede expunerea.

Atunci cand ne mangaiem barbia cu mana inseamna ca in sinea noastra emitem judecati, evaluam, facem aprecieri. Acest gest presupune ca persoana respectiva se afla in curs de a lua o decizie importanta si inainte de a se hotari asupra celei mai judicioase, cantareste bine toate variantele posibile. In schimb, sentimentul de nesiguranta si incapacitatea de a lua o decizie sunt intarite de gesturi precum scarpinarea gatului, a crestetului capului, a ochilor, a sprancenelor, a nasului sau a urechilor. Cel care face un astfel de gest este o persoana nehotarata, indecisa, careia ii ia mult timp si efort sa ia o decizie.

Mai mult ca sigur ca fiecare om este unic si limbajul mainilor difera de la persoana la persoana. Incercati sa nu va lasati pacalite de gesturi si sa le acordati interpretari pe care poate persoana respectiva nu a intentionat sa le exprime. Incercati sa treceti dincolo de gesturile mainilor care vi se par intamplatoare. Incercati sa intelegi ca si mainile pot vorbi la fel de profund ca si buzele. Invatati sa le vedeti adevaratul sens.

Un articol de Dana Negoita

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri