Multe din filmele si cartile lansate in ziua de azi este tratata ideea sufletelor pereche. Potrivit lor, totul tine de destin, de noroc, si totul este presarat cu portiuni incredibile. Sufletele pereche inseamna o suita de peripetii imposibile prin care doi oameni potriviti unul pentru celalalt trec, peripetii menite sa ii aduca impreuna, sa le testeze dragostea, sa le dea semne ca aceasta este dragostea adevarata etc. Acest lucru inseamna ca daca viata iti pune obstacole in cale si el nu iti aduce o duzina de trandafiri in fiecare zi, el/ea nu este sufletul tau pereche?
Potrivit Psychology Today, conceptul de suflete pereche ne duce cu gandul la acea persoana perfecta, ideala, cu care ne aflam intr-o relatie, care ne iubeste pentru tot ceea ce suntem, care ne ajutam sa devenim persoana care ne dorim sa fim, dar trage un semnal de alarma. Oare din cauza acestui concept oarecum hollywoodian, fabricat, ne ratam sansa la fericire?
Intr-o relatie exista si suisuri si coborasuri, nimic si nimeni nu este perfect, insa, daca atunci cand ne aflam intr-o perioada nu tocmai potrivita, ne intrebam daca el/ea este ceea ce caut, daca ne face fericiti, daca ar exista cineva mai bun sau mai potrivit si raspunsul celei din urma este „da”, atunci este posibil sa fim victimele propriilor asteptari marete.
Ne asteptam ca acest suflet pereche sa ne ajute sa ne invingem fricile, sa depasim obstacolele, sa ne dobandim calitatile de aur, sa ne sustina, sa ne respecte si sa fie tot ceea ce noi nu suntem dar ne dorim ca celalalt sa aiba. „Nimic nu aduce mai multa nefericire decat conceptul de suflete pereche”, spune psihiatrul american Frank Pittman. De ce ar spune el acest lucru? Pentru ca, potrivit lui Polly Shulman, autoarea articolului din Psychology Today, conceptul acesta de suflete pereche este cel care uneori poate sta in calea fericirii noastre. Fiind in cautarea sufletelor pereche, oamenii aleg sa fie singuri, sa caute perfectiunea, imposibilul, si sa ii respinga pe oamenii cu care ar avea sanse reale de a forma un cuplu bazat pe incredere, compatibilitate, reciprocitate, respect, dragoste si intelegere.
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice