Fiecare dintre noi acorda atentie in mod diferit. Lucrurile pe care o persoana le considera interesante pot diferi de lucrurile pe care o alta persoana le considera interesante. De ce? Lucrurile carora dam atentie sunt influentate de cultura, de experientele noastre anterioare, este de parere John Medina. “Indiferent de cine suntem, creierul acorda o mare atentie intrebarilor: “Pot sa mananc acest lucru?”, “Ma va manca?”, “Pot sa ma imperechez cu el?”, “Se va imperechea cu mine?”, “Am mai facut acest lucru inainte?”. Acordam atentie lucrurilor precum emotii, amenintari sau sex.
Stimularea emotionala are un impact pozitiv asupra creierului in procesul de invatare si memorare. “Audientele trebuie deconecate dupa 10 minute, insa le poti smulge inapoi povestind sau creand evenimente bogate in emotie”, se arata intr-un articol din revista squidoo.com, ce expune regulile creierului elaborate de John Medina.
“Creierul nu este capabil de multitasking. Putem sa mergem si sa vorbim in acelasi timp, insa atunci cand vine vorba de sarcini efectuate la un nivel inalt, pur si simplu nu putem sa o facem.”, spune Medina pe brainrules.net.
Creierul vrea ca noi sa intelegem ca avem nevoie de somn…
Vise, viziuni, mari inventii si solutii ingenioase au avut loc in timpul somnului. Nu au avut loc intamplator. Ne petrecem o treime din viata dormind. Trebuie ca somnul este extrem de important pentru existenta noastra. Somnul este pentru creier un accelerator al invatarii. Oamenii de stiinta au observat ca in timpul somnului neuronii din creier inregistreaza o activitate riguroasa. In timp ce trupul se odihneste, creierul este incredibil de activ, procesand idei noi si cunostinte. Foarte probabil ca somnul este o componenta extrem de important in existenta noastra din moment ce ne petrecem o treime din viata dormind. “Este foarte probabil ca fiinta umana are nevoie de somn pentru a putea INVATA de fapt.”, spune Medina pe brainrules.net.
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate