Beneficiile somnului sunt enorme. La polul opus, lipsa de somn poate afecta creierul, capacitatea de atentie, buna dispozitie, abilitatile cantitative, gandirea logica, dexteritatea motorie, anumite abilitati executive, se arata pe acelasi site. Ceea ce este cu adevarat interesant este faptul ca oamenii de stiinta nu au descoperit cu certitudine cantitatea de somn de care avem nevoie fiecare in parte.
De ce ne simtim insa obositi dupa-amiaza? Deoarece creierul isi cere dreptul la somn, ne explica Medina. Intre celule si substantele chimice care incearca sa te forteze sa dormi si celulele si substantele chimice care incearca sa te mentina treaza exista o stare permanenta de tensiune. In creier se duce o batalie intre aceste doua tabere. De aici rezulta senzatia de oboseala din preajma orei 15. Unele studii efectuate de oamenii de stiinta au aratat ca un pui de somn efectuat dupa-amiaza poate creste productivitatea cu pana la 34%. John Medina pledeaza pentru somnul de dupa-amiaza.
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9