IN ACEST ARTICOL:
Rasfoind recent un ziar de renume, atentia mi-a fost atrasa de un titlu aruncat malitios pe prima pagina si anume: femeile si barbatii homosexuali conduc mai “prost” decat barbatii cu orientare sexuala normala.
Rasfoind recent un ziar de renume, atentia mi-a fost atrasa de un titlu aruncat malitios pe prima pagina si anume: femeile si barbatii homosexuali conduc mai “prost” decat barbatii cu orientare sexuala normala. Personal, am fost indignata. Discriminare a fost primul cuvant care mi-a venit in minte. O data in plus am avut certitudinea ca vesnicele prejudecati si glume aruncate in stanga si in dreapta pe seama femeilor de la volan nu vor lua niciodata sfarsit. Articolul se baza pe rezultatele unui studiu efectuat in Marea Britanie de profesori psihologi din cadrul Universitatii Queen Mary din Londra. Conform cercetarilor, atat femeile cat si barbatii homosexuali au o performanta slaba la volan atunci cand vine vorba de demonstrarea capacitatilor legate de orientarea in spatiu. Un alt minus este cauzat de aprecierea incorecta a volumului masinii,

Cercetatorii britanici sustin ca pentru femei si pentru barabtii homosexuali sofatul pe arterele pe care nu au mai condus anterior este mai dificil decat pentru barbatii heterosexuali care conduc in aceleasi circumstante. Ca sa se orienteze in spatiu, atat femeile cat si barbatii homosexuali au tendinta de a se folosi de bornele kilometrice si de indicatorii spatiali, receptand mai greu informatiile de aceasta natura. 140 de voluntari au efectuat teste pe calculator, demonstrand ca barbatii homosexuali, femeile cu orientare sexuala normala si femeile lesbiene conduc in mod similar, impartasind aceleasi slabiciuni atunci cand se afla la volan. Se pare ca femeile au avut rezultate mai bune decat barbatii in testele in care li se cerea sa-si aminteasca pozitia obiectelor, in timp ce barbatii s-au descurcat mai bine decat femeile in testele in care au fost nevoiti sa se orienteze in spatiu si sa descopere obiecte ascunse.

Echipa de cercetare, condusa de Qazi Rahman, a utilizat in testele sale de memorie spatiala simularea virtuala a realitatii. Intr-unul din testele virtuale, participantii au fost nevoiti sa inoate printr-un labirint subacvatic pentru a gasi o platforma ascunsa. “Barbatii stiu sa se foloseasca mai bine decat femeile de indiciile si directivele spatiale si geometrice in conditiile in care trebuie sa opteze pentru nord sau sud de exemplu. Au un instinct al directiei innascut, dar si ei apeleaza la indicatoarele kilometrice. Acest lucru este perfect demonstrabil in conditiile in care barbatii conduc pe o ruta necunoscuta, cu putine indicatii spatiale. Se orienteaza foarte repede, stiu instinctiv in ce directie sa mearga chiar daca nu cunosc ruta in prealabil. Femeilor, in schimb, le ia mai mult timp sa ajunga la destinatie. Gresesc, o iau pe ture gresite, se intorc din drum, etc. Au nevoie de mai multe indicatoare spatiale pentru a ajunge la destinatia finala. Pe de alta parte, persoanele homosexuale au o parte din calitatile femeilor si o parte din calitatile barbatilor, de aceea performantele acestora la volan imbina performantele ambelor sexe”, afirma Qazi Rahman. Revenind pe meleagurile natale si aruncand o privire pe marile artere bucurestene, constat intr-adevar ca femeile pot conduce la fel de neglijent ca si barbatii, dar ca exista si multe femei care conduc excelent.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Dulciuri, ecrane, junk food, tutun și alcool: principalele surse de răsfăț pentru români Românii fac mai mult sport în 2024, conform studiului CIPRA. Mersul pe jos, exercițiile acasă și alergarea sunt preferate Dr. Adela Șerban: Stilul de viață și factorii de mediu joacă un rol semnificativ în declinul fertilității

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri