20. Dormi un sfert de ora dupa-amiaza. Un somn scurt dupa-amiaza ne ajuta sa ne restabilim nivelul optim de energie si nu ne dezechilibreaza ciclul normal de odihna.
21. Scade consumul de zahar. Zaharul poate sa cauzeze fluctuatii ale nivelului de energie din organism si sa ne faca sa ne simtim, la un moment dat in zi, extenuate.
22. Mananca putin si des. Daca ne obisnuim sa mancam mai putin si mai des vom evita oboseala cauzata de digestia unei mese copioase.
23. Consuma mai putina cafea/bautura energizanta. Desi cafeaua ne poate da energie, aproape de finalul zilei ne face sa ne simtim mai obositi decat ar trebui. Cafeaua nu ar trebui eliminata, insa nu ar trebui consumata mai mult de o cana pe zi.
24. Ia vitamine. Este extrem de important sa ii asiguram organismului necesarul zilnic de vitamine, in special, vitamina B, vitamina C, vitamina D, seleniu, riboflavina, niacina, acid folic etc.
25. Hidrateaza-te. Trebuie sa bem multa apa deoarece deshidratarea poate cauza oboseala prin ingrosarea sangelui (o circulatie mai lenta). Asadar, band apa ne fluidizam sangele si capatam o atitudine plina de energie.
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9