20. Dormi un sfert de ora dupa-amiaza. Un somn scurt dupa-amiaza ne ajuta sa ne restabilim nivelul optim de energie si nu ne dezechilibreaza ciclul normal de odihna.
21. Scade consumul de zahar. Zaharul poate sa cauzeze fluctuatii ale nivelului de energie din organism si sa ne faca sa ne simtim, la un moment dat in zi, extenuate.
22. Mananca putin si des. Daca ne obisnuim sa mancam mai putin si mai des vom evita oboseala cauzata de digestia unei mese copioase.
23. Consuma mai putina cafea/bautura energizanta. Desi cafeaua ne poate da energie, aproape de finalul zilei ne face sa ne simtim mai obositi decat ar trebui. Cafeaua nu ar trebui eliminata, insa nu ar trebui consumata mai mult de o cana pe zi.
24. Ia vitamine. Este extrem de important sa ii asiguram organismului necesarul zilnic de vitamine, in special, vitamina B, vitamina C, vitamina D, seleniu, riboflavina, niacina, acid folic etc.
25. Hidrateaza-te. Trebuie sa bem multa apa deoarece deshidratarea poate cauza oboseala prin ingrosarea sangelui (o circulatie mai lenta). Asadar, band apa ne fluidizam sangele si capatam o atitudine plina de energie.
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice