Ciocolata de Pasti
De ce mancam oua si iepurasi din ciocolata de Pasti? Se pare ca aceasta traditie dateaza din secolul al XIX-lea si a fost initiata in Franta si Germania. Ea s-a raspandit extrem de repede pe continentul european si, ij final, chiar si in afara lui, in locuri indepartate precum America. Pentru a primi de Pasti dulciuri din ciocolata, copiii confectioneaza cosulete frumos ornate. Ei cred ca cel care le lasa in cosulete este iepurasul de Pasti.Si adultii sunt nerabdatori sa se delecteze cu dulciuri din ciocolata si oua frumos decorate dupa ce s-au abtinut de la numeroase bunatati in timpul Postului.
Carnea servita la masa de Pasti
O mancare tipica pentru sarbatoarea de Pasti este mielul. Insasi Mantuitorul nostru este supranumit in Biblie “Mielul”. Se crede de asemenea ca la Cina Cea De Taina Isus si discipolii sai au mancat acest tip de carne. Totusi, printre preparatele de Pasti regasim uneori si carne de porc, insa, in mod traditional, evreii nu mananca acest animal. De ce este insa si porcul des intalnit la masa de Pasti? Pentru ca el a fost conservat bine pe timpul iernii si poate fi consumat primavara inainte de a cumpara in casa carne proaspata.
Copiii si sarbatoarea de Pasti
Copiii sunt cei care au transformat sarbatoarea de Pasti intr-un eveniment vesel cu o ambianta placuta de familie, pentru ca la inceputuri ea era privita cu o mare seriozitate, expunand problematica vietii si a mortii.Ouale incondeiate si frumos colorate, iepurasul de Pasti, ghirlandele, florile si chiar Pomul de Pasti (cateva crengute ornate frumos cu oua, ghirlande si flori despre care vom discuta intr-un articol viitor) insufletesc atmosfera si ne incanta.
Mai multe detalii despre traditiile moderne de Pasti putem descoperi de la autoarea Katherine Tegen in cartea The Story of the Easter Bunny.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară