Chiar daca si revista National Geographic a realizat un documentar legat de viata si longevitatea lui Li, durata sa de viata nu va putea fi confirmata sau infirmata niciodata cu certitudine. Documentatia de recensamant si inventariere a populatiei specifica Chinei rurale a secolului XVII este saraca si deficitara si nu constituie deloc o sursa sigura de informatii.
Care sunt secretele de viata lunga si de sanatate ale lui Li Ching-Yuen? Care era dieta sa de baza in vremuri in care nu exista bine definit termenul de "dieta"? Cum a descoperit Li Ching-Yuen elixirul vietii fara batranete? Luati aminte si invatati!
Secretele de viata lunga ale lui Li Ching-Yuen
Se spune ca longevitatea lui Li este un efect al stilului sau de viata sanatos si al dietei. Da Liu, unul din discipolii lui Li Ching-Yuen, mentiona ca longevitatea maestrului sau se datora faptului ca acesta efectua in fiecare zi exercitii intr-un mod “regulat, corect, cu sinceritate, timp de 120 de ani.” Li a evitat sa consume alcool tare, sa fumeze, luandu-si in schimb mesele la intervale regulate si bazandu-se de-a lungul intregii vieti pe o dieta in principal vegetariana. Totodata, stilul sau de viata presupunea sa se duca devreme la culcare si sa se trezeasca foarte devreme. Li era o persoana foarte activa. A facut drumetii lungi in munti tot vietii sale, a fost activ sexual pentru aproape 2 secole, iar batranetea nu a adus pentru Li nici senilitatea, nici neputinta. Se spune ca atunci cand a murit, avea toti dintii in gura, iar parul i-a ramas aproape integral.
Li obisnuia sa acorde cateva ore pe zi meditatiei. In general, avea o atitudine calma in ceea ce priveste viata, fiind o persoana pasnica, echilibrata, cu o viata interioara senina. De la maestrii taoisti pe care i-a cunoscut Kai Hsien a descoperit secrete ale alchimiei interne. Pacea mintii si calmul interior fac posibila longevitatea, este cat se poate de adevarat… Se spune ca Li obisnuia sa stea nemiscat vreme indelungata, tinandu-ti pozitia corpului dreapta, ochii inchisi si mainile in poale. Sa ne mire oare ca el a descoperit beneficiile acestei cugetari profunde?
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice