7 CIRESELE sunt diuretice, laxative si contin pectine, fibre solubile care scad colesterolul sangvin si amelioreaza constipatia.
Flavonoidele antioxidante din compozitia lor au proprietati antiinflamatorii de aceea ciresele sunt eficiente impotriva gutei, durerilor articulare si sindromului premenstrual.
Atentie la ciresele de iunie, au un continut crescut de zahar de aceea sunt foarte dulci.
8 PRODUSELE LACTATE degresate si iaurtul probiotic.
Primavara este anotimpul in care laptele de vaca, capra sau oaie are cea mai inalta valoare nutritiva, deci profitati si consumati in aceasta perioada cas, urda, lapte, iaurt, lapte batut, branza proaspata.
Sunt bogate in calciu, vitamina A si D, minerale si proteine cu inalta valoare biologica.
9 CARNEA DE MIEL este o carne fina, savuroasa si usor de digerat, care nu da alergii.
Grasimea ovinelor contine acid linoleic cu efect benefic, de prevenire a aterosclerozei- in consecinta, carnea de miel este de preferat celei de vita.
10 PESTELE ALB DE ORICE FEL- este un aliment cu multiple valente dietetice, usor de digerat si foarte nutritiv, datorita continutului bogat de proteine de calitatea I , vitamine si minerale.
11 OUL contine proteine etalon, vitamine liposolubile A, D si E cu efect antioxidant, minerale (fosfor, calciu, fier) si oligoelemente.
Are continut caloric scazut si proprietati anorexigene, adica inhiba eficient foamea cu doar 80 de calorii.
Foto: Shutterstock.com
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural