6 STRUGURII efectul diuretic si depurativ, tonusul si energia pe care le confera efectul lor, ameliorarea dispozitiei si a calitatii somnului fac din struguri produsul vedeta al toamnei.
7 PRUNELE sunt bogate in potasiu, magneziu, calciu, fier, iar continutul crescut de fibre le confera proprietati laxative.
8 PERELE au un indice glicemic mic si desi sunt dulci, zaharul pe care il contin se absoarbe treptat in sange. Sunt digerate lent, au un aport crescut de fibre solubile si insolubile, satisfac eficient nevoia de dulciuri si previn aparitia poftelor alimentare si a senzatiei de foame.
9 GUTUIA este un fruct putin caloric cu proprietati gelifiante datorita continutului mare de pectina, o fibra solubila. Consumata pe post de gustare tine stomacul plin pentru mult timp, impiedica senzatia de foame si pofta de dulciuri, este bogata in vitamina C.
10 MERELE sunt fructele sanatatii, au putine calorii si sunt bogate in fibre solubile, potasiu si flavonoide antioxidante.
11 NUCILE desi sunt hipercalorice, reprezinta o sursa pretioasa de acizi grasi mono si polisaturati benefici pentru sanatate, vitamine din grupul B, vitamina E, minerale (potasiu, magneziu, calciu, fier, fosfor, zinc, cupru, seleniu), proteine vegetale si fibre.
12 CURCANUL- carnea de curcan are cel mai scazut continut de grasime si de calorii dintre toate tipurile de carne, abunda in vitamine din grupul B, minerale (zinc, fier, cupru, seleniu) si triptofan, un aminoacid esential responsabil cu starea de bine.
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural