Fiecare dintre noi dispune de anumite particularitati caracteriale manifestate atat la nivelul intelectului, al afectivitatii cat si al comportamentului exterior. Suntem entitati unice si ne comportam ca atare. Ne nastem cu anumite trasaturi de caracter si le dezvoltam de-a lungul unei vieti. In filozofia Greciei antice se credea ca fiecare om se naste sub influenta unuia dintre cele patru elemente primordiale: foc, aer, pamant, apa si ca predominarea unuia dintre aceste elemente determina temperamentul unei persoane. Plecand de la aceste fundamente, Hipocrate si Galenus imparteau temperamentele umane in patru mari categorii: sangvinic, flegmatic, melancolic si coleric.
In functie de temperament, ritmul vietii, alimentatia, riscurile de imbolnavire, manifestarile nostre emotionale difera si ele. In studiul “Dieta celor patru temperamente” (document realizat pe baza unor vechi informatii transmise pe cale orala la scoala din Salerno), doctorul Paul Dupont ne indeamna sa tinem cont de necesitatile dietetice ale propriului temperament. De asemenea, Paul Dupont stabilieste anumite reguli de comportament alimentar pe care trebuie sa le urmeze fiecare temperament in parte.
Dieta Sangvinicilor - Intr-o permanenta agitatie si miscare, sangvinicii dau dovada de inepuizabile resurse energetice. Exuberanti, adaptandu-se cu usurinta in orice situatie, expansivi si comunicativi, sangvinicii cad prada cu usurinta exceselor de orice tip. Desi personalitati puternice, in lipsa unei motivatii puternice, acestia renunta usor la provocarile pe termen lung. Cu un mare apetit, sangvinicii nu sunt deloc adeptii abstinentei alimentare, preferand oricand miscarea fizica in locul privatiunilor alimentare.
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural