Cand esti prea aglomerata omiti aspecte importante si te pierzi, in final (desi s-ar contrazice cu scopul) in amanunte. Da, in amanunte. Cand nu stii de ce sa te apuci mai intai, nu te mai apuci, uneori, de nimic. Iti inviti o prietena la o cafea sau deschizi televizorul. Ti-ai facut cumva un favor?Pe termen scurt da.Dar pe termen lung...
Stii... am observat ceva. Noi acum, mai mult ca oricand ne raportam la ceilalti. Ne traim implinirile raportandu-le la ale altora.Nimic mai gresit! Imi doresc ca astazi sa iti dau cateva aspecte asupra carora sa te opresti, sa te gandesti si, DA, daca o faci poti considera ca te ajuti singura sa devii in fiecare zi o persoana mai buna decat ieri.
Caci despre asta e vorba de fapt. Nu trebuie sa fii mai buna decat vecina ta, prietena ta, decat colega ta din liceu si asa mai departe. Urmareste-te pe tine sa fii mai cu putin mai buna decat ai fost ieri. Toate acestea te vor ajuta sa te simti cu adevarat implinita si sa iti gasesti echilibrul. A avea o viziune, a iti stabili valorile, a face ceva in fiecare zi pentru a iti duce la indeplinire planul. Stii ce? Chiar se poate.
Intre a fi sotie, mama si angajata poti sa iti gasesti un echilibru:
1. Fa-ti un plan
Fa-ti un plan pentru fiecare aspect al vietii tale.Nu e vorba de un scop singular.
Eu am mai multe rezultate pe care vreau sa le obtin. Iti dau doar cateva din ele:
Sa imi fac treaba excelent la job, sa fiu o sotie zambitoare si un foarte bun „educator” pentru copiii mei.
De aceea cand sunt la job ma concentrez pe ce am de facut, nu ma distrage nimic cand am ceva important. De aceea in relatia cu sotul meu ma concentrez pe partile pozitive, chiar daca ma supara ceva, incerc sa gasesc pozitivul in situatia respectiva sau ceva ce are el bun si cum se comporta el bine. De aceea nu trece zi in care sa nu ma gandesc astazi ce l-am invatat pe copilul meu. In cazul fetitei care e mai mare si vorbeste si intelege caut sa o invat in fiecare zi cate ceva despre lumea ce o inconjoara, iar celui mic ii dau in fiecare zi afectiunea de care are nevoie.
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural