A fi presedintele unei corporatii nu are nimic de a face cu a avea succes in viata. A avea multi bani nu inseamna si a avea succes in viata. Dar ai succes in viata atunci cand te trezesti! Atunci nu mai trebuie sa ceri scuze nimanui, nu trebuie sa mai explici nimic nimanui, si nu mai dai doi bani pe ceea ce cred altii despre tine sau ce spun ei despre tine. Nu ai griji si esti fericit/a. Asta numesc eu a avea succes, spune De Mello.
A avea o slujba buna sau a fi faimos, sau a avea o buna reputatie, nu au nicio legatura cu fericirea sau succesul. Nimic! Este total irelevant. Acel om de afaceri... El isi facea griji gandindu-se ce cred copiii sai despre el, ce cred vecinii sai, ce crede sotia sa. Trebuia sa devina faimos.
Societatea in care traim ne spune asta noapte si zi. Oameni care au reusit! Au reusit ce? Si-au irosit toata energia pentru a ajunge intr-un punct care le este total nefolositor. Sunt speriati si confuzi, sunt si ei papusi, ca toti ceilalti. Priviti-i pe scena. Priviti cat de suparati sunt daca au o pata pe camasa. Asta numiti voi succes? Uitati-va cat de speriati sunt la gandul ca nu vor fi realesi. Asta numiti voi succes?
Ei sunt controlati, manipulati. Sunt oameni nefericiti, se simt mizerabil. Ei nu stiu sa se bucure de viata. Ei sunt tot timpul tensionati si anxiosi. Asta numiti voi umanitate?
Si stiti de ce se intampla acest lucru? Dintr-un singur motiv: se identifica cu o eticheta. Se identifica cu banii lor, cu slujba lor. Asta este eroarea pe care o fac.
Ati auzit de avocatul care a vazut nota de plata a instalatorului? Ii spune instalatorului: „Hey, imi ceri doua sute de dolari pe ora. Eu nu castig banii astia ca avocat”. Instalatorul ii raspunde: „Nici eu nu castigam banii astia ca avocat”. Asa ca, trebuie sa intelegi ca poti fi avocat, om de afaceri, orice, dar asta nu afecteaza sinele esential. Nu te afecteaza pe tine. Daca mi-as schimba profeisa maine, ar fi ca si cum mi-as schimba hainele. Sunt de neatins. Esti cumva hainele pe care le porti? Esti cumva un nume? Esti cumva profesia ta? Stop, nu te mai identifica cu ele. Sunt lucruri care vin si pleaca.
Foto: Shutterstock
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice