12. Zaharul provoaca dependenta
Zaharul creeaza dependenta. Da, din pacate. Dupa ce consumi un aliment cu un continut crescut de zahar iti creste senzatia de foame, dar in acelasi timp sfarsesti si prin a ravni tot mai mult la dulce. Starea de bine trecatoare pe care o induce, prin stimularea serotoninei este vinovatul pentru aceasta placere. Nevinovata?
13. Zaharul imbatraneste
Consumul exagerat de zahar produce imbatranirea corpului. Alimentele care contin carbohidrati – zaharul este si el un carbohidrat – ca painea sau cartofii, consumate in exces produc inflamatii, care mai apoi pot duce la preobleme cu inima sau pot provoca Alzheimer.
14. Zaharul afecteaza cavitatea bucala
Zharurile din alimente, fructe si bauturi ne deterioreaza dintii. Cu cat consumama mai mult zahar si cu cat mai mult acesta ramane pe dinti, cu atat mai probabil vei suferi de tot felul de probleme asociate cavitatii bucale.
15. Zaharul este responsabil pentru obezitate
Consumul prea mare de alimente care contin zahar poate produce efecte devastatoarea supra organismului, cum ar fi cresterea in greutate sau chiar obezitate .
Foto homepage si interior: Sxc.hu
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri