4. Facebook iti influenteaza judecata/modul de gandire.
Daca ai pus o poza cu tine pe Facebook si primesti peste 20 de like-uri, inseamna ca arati bine. Daca nu se intampla asa, poti incepe sa iti pierzi increderea in frumusetea ta. Folosind Facebook constant dezvolti obiceiul de a cauta aprobare pentru fiecare actiune din viata ta. Astfel, risti sa iti pierzi abilitatea de a te cunoaste in profunzime, de a realiza care iti sunt adevaratele calitati si defecte, de a trata obiectiv lumea in care traiesti si oamenii care fac parte din viata ta.
5. Facebook iti scoate la iveala secretele.
Nimic nu este secret pe Facebook. Desi de multe ori ai impresia ca poti controla informatia care apare pe wall-ul tau, in realitate lucrurile nu stau deloc asa. Poti primi ‘tag’ intr-o poza atunci cand te astepti mai putin, oricine iti poate vedea prietenii etc. Cu alte cuvinte, increderea in confidentialitatea vietii tale personale este doar o iluzie...
Retelele de socializare precum Facebook, Google + sau Twitter au numeroase avantaje - ne ajuta sa ne conectam mai usor cu ceilalti ori sa comunicam mai rapid - insa au si dezavantaje. Ca si in viata reala, in mediul online trebuie sa facem alegeri intelepte.
Foto fr si main: By metamorworks /Shutterstock
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural