Buna,
Ma numesc Florin Rosoga, sunt tata, sot si blogger de dezvoltare personala.
Obisnuiesc sa scriu si vorbesc despre experientele mele de evolutie personala si ce am invatat din ele, astfel incat si altii sa poata beneficia de ele. Scriu pe blogul personal despre subiecte precum dezvoltarea personala, motivatia si sfaturi pentru parinti. Iar astazi am scris un material despre un subiect drag mie – Cum ne putem crea emotii pozitiveCum ne putem crea emotii pozitive
Emotiile sunt considerate a fi cele mai dependente „droguri”. Ne place sa revenim mereu si mereu la ele. Stilul de viata insa, alaturi de stresul generat de job si problemele zilnice, ne face uneori sa traim multe emotii negative, uitand ca cele pozitive le putem genera prin actiuni simple si usor de creat. Asa cum o faceam instinctiv cand eram copii.
Astfel s-a dezvoltat „inteligenta emotionala” – gestionarea propriilor emotii si crearea mai multor emotii pozitive in viata noastra. Adica, in final sa fim putin mai fericiti.
Vreau sa scriu despre inteligenta emotionala un articol separat, insa pana atunci m-am gandit la o lista cu lucruri – relativ simple – pe care le poti face ca sa readuci in viata ta emotiile pozitive:
1. Fa-ti un jurnal de succese. Scrie zilnic micile lucruri pe care le-ai realizat. Nu e nevoie sa fie o implinire mareata. Tu alegi ce e succes si ce nu.
2. Practica in fiecare zi cate un minut de emotii pozitive. In acel minut straduieste-te sa vezi lucrurile pozitive de langa tine. Daca nu poti un minut, incearca 30 de secunde.
3. Gaseste un partener de evolutie, care sa te sustina si sa-ti ofere feedback. De preferat sa fie la un nivel apropiat tie, astfel incat sa puteti evolua in paralel si sa va sustineti reciproc.
4. Plimba-te zilnic. Daca nu ai vreme de plimbare, fa astfel incat sa parchezi masina la putina distanta de job sau sa te cobori cu 1-2 statii mai repede din autobuz pentru a putea merge pe jos. In timp ce o faci, uita-te la cladiri, copaci, lumea de pe strada. Inspira. Expira.
5. Fa-ti pe balcon o mica gradina. Daca nu ai balcon, pune o jardiniera cu flori la geam. Acorda zilnic putina atentie si ingrijirii acelor flori.
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?