6. Exista alimente care ajuta la crearea unei stari emotionale pozitive, prin substante precum serotonina. Printre cele mai cunoscute astfel de alimente sunt bananele si ciocolata. O carte buna pe subiectul acesta este „The Good Mood Diet” de Judith Wurtman. Vezi si articolul Alimente care aduc buna-dispozitie.
7. Pune o floare in vaza de pe masa. Daca nu ai vaza, cumpara una. Sau foloseste un pahar.
8. Fa-ti ordine in lucruri. Daruieste-le pe cele care nu-ti mai sunt necesare.
9. Opreste-te, respira incet si zambeste. Mergi mai departe.
10. Canta sau fredoneaza o melodie.
11. Scrie tot ce te ingrijoreaza. Tot. Oricat de mult ar fi. Reciteste ce ai scris si constientizeaza faptul ca oricat te vei ingrijora, acele probleme nu se vor rezolva. Acum poti incepe sa schitezi un mic plan ca sa le rezolvi.
12. Acorda atentie modului in care arati. Un aspect ingrijit pe care-l vei observa in oglinda sau in ochii celorlalti, te va ajuta in relatiile cu cei din jur. Daca nu stii cum sa incepi, o poti face aici pe garbo.
13. Felicita-te atunci cand ai facut o treaba buna. Poti sa te si bati pe spate incurajator
.14. Invata sa spui nu. Alege-ti valorile si rolurile personale si ghideaza-te dupa ele. Apoi redu numarul de angajamente personale pe care ti le-ai luat.
15. Fii rabdatoare cu tine insati. Schimbarea si evolutia are nevoie de timp. Cum spunea bunica mea „Cu rabdarea trecem marea”.
16. Intra in contact cu oameni ce te pot inspira, in viata de zi cu zi sau pe Social Media. Cauta pe Google dupa „dezvoltare personala pe Facebook” (sau culinar, parenting, etc in functie de subiectul ce te intereseaza). Urmareste paginile de Facebook care-ti plac, gaseste oameni care-ti pot deveni model.
17. Intinde-te. Fa cateva exercitii de stretching.
18. Fa miscare zilnic. Fie ca e vorba de o plimbare, alergat, inot, exercitii cardio, antrenament la sala, cauta sa faci 20-30 de minute miscare in fiecare zi.
19. Foloseste umorul. Are capacitatea de a detensiona majoritatea situatiilor in care te afli.
20. Invata sa razi de tine insati. Invata sa te iei singura peste picior, cu umor. Nu fii exagerat de serioasa.
21. Zambeste. Din nou. Respira.
Iar acum am o rugaminte: lasa, te rog, un comentariu mai jos in care scrie ce alte lucruri simple faci (sau ti-ar placea sa faci) ca sa fii fericita si sa traiesti emotii pozitive?
Foto fr si main: By goodluz /Shutterstock
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară