Mit. Yoga poate fi practicata doar de femei.
Este adevarat ca majoritatea persoanelor care practica yoga sunt femei, insa acest lucru nu inseamna ca un barbat nu isi poate gasi echilibrul interior prin yoga. Aceasta disciplina are ceva de oferit oricarui individ ce isi doreste sa aiba un stil de viata sanatos si un corp atletic. Yoga ne dezvolta fizic, psihic si spiritual, indiferent de faptul ca suntem femei sau barbati.
Image © Sxc.hu
Mit. Yoga este o disciplina ce nu se potriveste fiecarui tip de persoana.
Nu exista un anumit tip de persoana perfecta pentru yoga. Yoga este practicata in lume de o varietate inimaginabila de caractere, de la introvertiti la extravertiti, de la femei la barbati, de la casnice si pana oameni de afaceri si corporatisti. Intotdeauna ne vom gasi locul pe un covoras de yoga, indiferent de stilul de viata, de personalitate, de cariera pe care ne-am ales-o sau de motivele pentru care am decis sa o practicam.
Mit. Sa fii spiritual sau religios este o conditie necesara pentru a practica yoga.
Acesta este probabil cel mai des intalnit mit despre yoga. Trebuie sa stim ca, in realitate, yoga este o stiinta ce ne disciplineaza trupul si sufletul. In yoga, spiritualitatea inseamna disciplina si nu este deloc asociata cu o religie sau credintele personale.
Mit. Yoga este un sport.
Unele dintre cele mai importante componente ale acestei practici sunt asanele (posturi fizice care seamana cu exercitiile de stretching). Din aceasta cauza, majoritatea persoanelor privesc yoga ca pe un sport pe care il pot practica oricand isi doresc. Adevarul este ca yoga este arta si stiinta dezvoltarii psihice, fizice si spirituale a unui individ. Asanele, acele asa-numite exercitii de stretching, sunt doar o mica parte din stilul de viata promovat de yoga. Ele ne ajuta sa ne pregatim pentru dezvoltarea noastra ca un tot unitar, trup si suflet.Image © Sxc.hu
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară