A matura si a da gunoiul sau lucruri afara din casa in ajun de Anul Nou nu este tocmai indicat caci se spune ca dai prosperitatea si norocul afara din casa. Daca maturi inainte de acest moment este un gest intelept. Maturi si inlaturi toata negativitatea anului care aproape s-a incheiat.
Se spune ca dorinta pusa la cumpana dintre ani, atunci cand cerurile se deschid si anii se confrunta pret de cateva secunde, are cele mai mari sanse sa se indeplineasca. Zambeste, veseleste-te si bucura-te de moment nu care cumva sa te prinda anul nou cu lacrimi pe obraji. Cei care plang in prima zi a anului sunt susceptibili de a plange de-a lungul intregului an.
Fetele care doresc sa-si afle soarta in iubire si sa-l viseze pe cel cu care se vor casatori trebuie sa arunce intr-un vas cu apa un banut, un fir de busuioc si un mar proaspat si frumos. Se spune ca inspre dimineata, cel ursit le va aparea in vis.
Conform traditiei, daca o fata singura se trezeste in ziua de Anul Nou si uitandu-se pe fereastra vede un barbat (orice barbat) mergand, se crede ca se va marita in curand, in cursul anului respectiv.
Intr-o noapte in care bucatele sunt din belsug pe masa fiecaruia, superstitiile legate de festinul culinar nu sunt nici ele mai putine. In noaptea dintre ani carnea de pasare nu este tocmai indicata. Consumul acesteia, cred unii, imprastie norocul si bunastarea, precum gaina scormoneste pamantul si il imprastie. Este de bun augur in schimb sa mananci fasole pestrita de Anul Nou pentru a atrage asupra ta si a familiei tale norocul, sansa si prosperitatea. In unele popoare ale lumii, varza este considerata un aliment aducator de noroc si bani datorita infatisarii sale care aminteste de bancnotele de hartie.
De fapt, multe din alimentele considerate norocoase in noaptea dintre ani amintesc intr-un fel sau altul de infatisarea banilor (lintea spre exemplu care seamana cu monedele sau legumele verzi care au culoarea banilor) sau de faptul de a merge inainte, de a inainta/avansa.
Consumul alimentelor in forma unui cerc (gogosile rotunde, covrigeii, etc) este benefic si se crede ca aduce fericirea in noul an. Este important sa nu uitati sa consumati struguri in noaptea magica daca vreti sa chemati norocul asupra voastra. Consumati 12 boabe de strugure, cate una pentru fiecare luna a anului.
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri