4. Orgasmul poate schimba mirosul respiratiei si poate cauza o respiratie urat mirositoare.
Mary Roach il mentioneaza in conferinta ei pe Theodore Van de Velde, autor al anilor ’30 al unui manual al casniciei. Theodore Van de Velde este cel care mentiona ca un anumit miros seminal subtil poate fi detectat in respiratia unei femei la aproximativ o ora de la contactul sexual. Tot acest autor specifica ca se poate diferentia intre mirosul lichidului seminal al unui tanar (un miros proaspat) si mirosul lichidul seminal al barbatilor maturi. Mirosul lichidului seminal al barbatilor maturi este similar cu cel al florilor de castan spaniol, “cateodata destul de proaspat-floral, iar altadata destul de intepator”.
6. Orgasmul era recomandat femeilor drept o metoda optima pentru a creste sansele de conceptie si de fertilitate
La inceputul anilor 1900, teoria “aspirarii ascendente” (upsuck theory) era extrem de populara. Medicii ginecologi recomandau femeilor orgasmul, crezand ca acele contractii care au loc in timpul orgasmului pot aspira lichidul seminal in sus, prin colul uterin, conducandu-l astfel mai repede catre ovul. Se credea astfel ca sunt sporite sansele de conceptie. Si in vremurile lui Hipocrate, orgasmul era considerat de catre medici nu doar folosit in conceptie, ci NECESAR.
Cercetarile moderne arata insa ca orgasmul poate intr-adevar sa stimuleze fertilitatea, iar acest aspect ii are in primul rand in vedere pe barbati. “Sperma care sta in corp timp de o saptamana sau mai mult incepe sa dezvolte anormalitati care o fac mai putin eficienta in a-si gasi drumul si in a fecunda ovulul”, spune Mary Roach. Mai mult, cercetatoarea il aduce in discutie pe sexologul Roy Levin care aduce masturbarii o scuza evolutionista. Prin masturbare se atinge orgasmul, iar “masturbarea regulata produce sperma proaspata”.
Foto: Dreamstime
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară