Intr-o lume dominata de barbati, Romania a scris istorie. Romancele noastre au explorat Polul Nord, au infruntat furtuni pe mare, s-au luat la intrecere cu pasarile, au scris istorie in gimnastica, au descoperit medicamente-minune si au au ridicat publicul in picioare.
Au infruntat vremurile, conditia femeii si prejudecatile! Sa ne amintim de ele, de cei mai buni ambasadori peste timp.
Ana Aslan a invins batranetea
Ana Aslan (n. 1 ianuarie 1897, la Braila - d. 20 mai 1988, la Bucuresti) a fost medic roman specialist in gerontologie, academician din 1974, director al Institutului National de Geriatrie si Gerontologie (1958 - 1988).
A inventat Gerovitalul. Tratamentul cu produsul-minune a fost urmat de Tito, Charles de Gaulle, Hrusciov, J.F. Kennedy, Indira Gandhi, Imelda Marcos, Marlene Dietrich, Konrad Adenauer, Charlie Chaplin, Kirk Douglas, Salvador Dali. Ana Aslan a inventat (in colaborare cu farmacista Elena Polovrageanu) si produsul geriatric Aslavital, brevetat si introdus in productie industriala in 1980. La 16 ani, Ana Aslan visa sa ajunga pilot si chiar a zburat cu un mic aparat, tip Bristol - Coanda.
In timpul Primului Razboi Mondial, a ingrijit soldatii in spitalele militare din spatele frontului de la Iasi. Dupa intoarcerea la Bucuresti, in anul 1919, lucreaza alaturi de marele neurolog Gheorghe Marinescu. Trei ani mai tarziu, a absolvit Facultatea de Medicina. Este numita preparator la clinica II din Bucuresti, condusa de profesorul Daniel Danielopolu, care o indruma si in alcatuirea tezei de doctorat.
Citeste mai mult pe REALITATEA.NET
Foto fr: Sarmiza Bilcescu - Wikipedia
Foto main: Elena Caragiani Stoienescu - Wikipedia
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice