Gustul ramane intact, insa modul in care sunt prezentate mancarurile este unul spectaculos. Asta presupune gastronomia moleculara, un nou trend de a gati care a facut foarte mare valva.
Cine a inventat gastronomia moleculara?
Cel care a inventat conceptul de bucatarie moleculara este fizicianul englez de origine maghiara Nicholas Kurti. Practic, bucataria moleculara schimba structura alimentelor, avand ca ingredient principal azotul lichid si alte substante. Prima utilizare a termenului de gastronomie moleculara a avut loc cu ocazia International Workshop on Molecular and Physical Gastronomy, din Sicilia in mai 1992.
Cel care a dus gastronomia moleculara pe culmile succesului este Ferran Adria si faimosul restaurant El Bulli.
Citeste mai multe pe Realitatea.net
Foto homepage: Shutterstock.com
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri