2 Iulie 2013 publicat în Lifestyle 1 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Marti, 25 iunie, magazinul BioCorner din str. George Calinescu nr. 4 a fost gazda unui eveniment mai mult decat savuros, organizat din pasiunea pentru sanatos.

Proiectul „Hai sa vorbim BIO!” face parte dintr-o serie de dezbateri educative privind importanta unui stil de viata echilibrat, cu accent pe alimentatia organica si sport.
Carmen Bruma si medicul nutritionist Dr. Cristina Bogdan - colaboratoarea dr. Mencinicopschi la realizarea documentarului „Toxic” - au incercat sa raspunda intrebarii: „E oare cu adevarat inteligent sa cumperi produse ecologice, sau e doar trendy?”
Se pare ca e intelept sa fii BIO!
1. BIO inseamna exclusiv natural. Ingrasamintele folosite in agricultura ECO sunt rezultate din produse care, la randul lor, au fost vii si care au crescut fara “sprijin” chimic. In aceeasi masura zootehnia ECO vizeaza cresterea animalelor in spatii deschise si cu hrana 100% naturala.

2. BIO vine la pachet cu mai multi nutrienti. Legumele, fructele si cerealele culturii ecologice sunt cu 15% mai bogate in substante nutritive, fata de cele tratate chimic.

3. BIO reduce riscul bolilor cardiovasculare, de cancer, sau de Alzheimer si te ajuta sa ramai tanar. Pesticidele si ingrasamintele chimice consuma peste jumatate din rezerva biologica de antioxidanti, in scopul neutralizarii chimicalelor absorbite din sol. In consecinta BIO e de doua ori mai bun decat orice produs cu care te-a obisnuit supermarket-ul clasic, pentru ca el are forta dubla sa te mentina sanatos si in putere.

4. BIO e sigur pentru copii. Ei sunt intotdeauna mult mai sensibili la agresiunea produselor toxice din pesticide. S-a dovedit deja ca in sangele copiilor care au fost alimentati BIO de la nastere se afla de sase ori mai putine reziduuri otravitoare, decat in sangele copiilor care au mancat "normal”.

5. BIO e cerificat garantat. Daca alegi BIO, stii in mod cert ce mananci, pentru ca produsele din aceasta categorie sunt verificate temeinic si trec prin mult mai multe filtre inainte sa fie expuse pe raft.

6. BIO protejeaza organismul uman si - in acelasi timp - mediul inconjurator. Lipsa pesticidelor din agricultura limiteaza fabricarea acestor substante chimice reducandu-se astfel cantitatea de dioxid de carbon eliminata in atmosfera in cadrul procesului lor tehnologic.

7. Si nu in ultimul rand, BIO e GUSTOS! De asta ne-a convins Top Chef Nicolai Tand, care a pregatit special cu ocazia evenimentului, ceea ce singur a numit „Delicateria BIO”.

„Hai sa vorbim BIO!” – un proiect educativ sustinut de www.biocorner.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri