IN ACEST ARTICOL:
Se intampla sa intre in viata noastra oameni al caror farmec se stinge, pe masura ce ne dam seama cine sunt ei cu adevarat. S-ar putea ca la inceput sa te atraga siguranta sa de sine, felul sau de a fi atat de sarmant te cucereste. Pare impecabil, ca intr-o reclama la detergent. Nu ai ce sa ii reprosezi si multumesti divinitatii ca ti-a scos in cale un asemenea om. Pe masura ce relatia se adanceste… ajungi sa descoperi si sa simti pe pielea ta, un adevar destul de crunt: Foarte probabil… esti in pat cu NARCISISTUL.

In general, relatiile pe care le avem vorbesc despre noi, si nevoile noastre emotionale dintr-un anume moment al vietii (pe care le constientizam sau nu). Daca ai atras in viata ta un narcisist, aceasta nu s-a intamplat fara un rost anume. Poate trebuie sa te desprinzis din legatura stransa a unui pattern emotional, poate ai o lectie importanta de viata de invatat...

Cu toate acestea, in momentul in care ne dam seama ca ceva este in neregula in ceea ce il priveste pe cel de langa noi, este bine sa ne punem intrebari serioase. Vrem sa ramanem intr-o asemenea relatie? Ne va face bine? In ce fel ne va ajuta sa evoluam? Daca intuim aceste semne din timp, este cu atat mai bine pentru sanatatea noastra emotionala.

Este clar ca o relatie frumoasa nu este una in care ne simtim raniti, neintelesi si minimalizati…

Narcisistul este capabil sa te raneasca din nevoia sa constanta de a-si ascunde vulnerabilitatea:
 

Narcisistul: 5 semne care il tradeaza

1. Narcisistul te face sa te simti nesigura de tine. Spune si face lucrurile in asa fel incat sa te faca sa te simti mai putin importanta, mai putin desteapta. Incearca sa te faca sa crezi ca ai avea o anumita problema. Mesajul sau neconstientizat este: „Eu nu vreau sa ma simt nesigur de mine si mic, ia tu asupra ta sentimentele acestea”. Din pacate, chiar fara sa isi dea seama, narcisistii iubesc sa anuleze farmecul personal al celorlalti, doar ca sa se simta ei mai importanti.

2. Narcisistilor le este frica de emotii. Emotiile apartin oamenilor si acestea isi fac aparitia in atatea si atatea forme, pe parcursul interactiunilor noastre cu ceilalti. Narcisistii incearca pe cat de mult pot sa evite emotiile, pentru ca manifestarea lor inseamna sa arate celorlalti ca pot fi si vulnerabili, ca pot la randul lor sa fie influentati de cineva sau ceva. Atunci cand o situatie devine prea emotionala, narcisistii au tendinta de a schimba subiectul.

Foto: Shutterstock.com; narcisist, narcisism

3. Narcisismul pare sa se fi nascut dintr-o istorie personala a abuzului, sau a sentimentului de a fi fost neglijat in copilarie, ceea ce duce la maturitate, catre situatii de atasament dominate de nesiguranta.
Persoanele care nu au incredere in propria persoana asa cum sunt narcisistii, nu pot vorbi in mod coerent despre familia lor, iar amintirile lor sunt fragmentate si contradictorii. Cel mai comun mit pe care le place sa il exploateze este mitul familiei perfecte: au trait intr-o familie ideala. Nu le place deloc sa recunoasaca problemele care poate au existat in familia lor.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri