5. Mancarea semi-preparata
Asemeni prajelilor, mancarea semi-preparata afecteaza sistemul nervos central si poate sa creasca riscul dezvoltarii unor boli precum Alzheimer, pe parcurs.
Foto: Shutterstock.com, sare, fara sare
6. Mancarea foarte sarata
Toata lumea stie ca mancarea sarata afecteaza presiunea sangelui si functionarea inimii. Dar, dupa cum arata cercetarile din ultima perioada, hrana foarte sarata poate afecta de asemenea functiile cognitive si capacitatea de a gandi. Altfel spus, mancarea foarte sarata ne afecteaza inteligenta.
Consumul de mancare sarata are cam acelasi effect pe care drogurile sau tigarile il au asupra noastra. Cu cat mancam mai multa sare, cu atat ne dorim din ce in ce mai mult acest gust.
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9