5. Mancarea semi-preparata
Asemeni prajelilor, mancarea semi-preparata afecteaza sistemul nervos central si poate sa creasca riscul dezvoltarii unor boli precum Alzheimer, pe parcurs.
Foto: Shutterstock.com, sare, fara sare
6. Mancarea foarte sarata
Toata lumea stie ca mancarea sarata afecteaza presiunea sangelui si functionarea inimii. Dar, dupa cum arata cercetarile din ultima perioada, hrana foarte sarata poate afecta de asemenea functiile cognitive si capacitatea de a gandi. Altfel spus, mancarea foarte sarata ne afecteaza inteligenta.
Consumul de mancare sarata are cam acelasi effect pe care drogurile sau tigarile il au asupra noastra. Cu cat mancam mai multa sare, cu atat ne dorim din ce in ce mai mult acest gust.
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice