In haosul creat atunci, Maitreyi s-a ingrijit de copiii pierduti , de raniti si bolnavi. Inspirata de suferinta cu care s-a infruntat in acele momente, ea a infiintat orfelinatul Khelaghar, lasandu-l mostenire fiului si nurorii sale, Priyadarshi si Rupa Sen. In 1976 i s-a decernat cea mai importanta distinctie literara indiana, premiul Academiei de Litere (Sahitya Akademi Award, al carui laureat este si scriitorul Amitav Ghosh), pentru controversatul roman "Na Hanyate".
A murit la varsta de 76 de ani, la un an dupa ce ONU ii acordase medalia Global 500 Roll of Honour distinctie decernata celor ce "ii pot inspira pe altii cu faptele lor extraordinare", cu care se pot lauda personalitati de talia unui Jacques-Yves Cousteau, Edmund Hillary, Robert Redford , Brigitte Bardot, Margaret Thatcher , David Attenborough, Gerald Durrell, Jane Goodall, Jimmy Carter, printul Phillip (duce de Edinburgh), dar si organizatii prestigioase precum National Geographic, Worldwide Fund for Nature sau Greenpeace.
Cartea a aparut la editura Taj, colectia Taj Retro, si este disponibila si pe elefant.ro
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9