Inka este produsa din ingrediente sanatoase, in special cereale bogate in fibre, minerale si vitamine. Este o alternativa excelenta la cafeaua obisnuita, nu contine cofeina si are un gust fin si aroma delicata, ceea ce o recomanda drept o bautura pentru toata lumea si pentru orice moment al zilei.
Bautura contine seminte de orz, secara, radacina de cicoare si sfecla de zahar, iar procesul de productie consta in prajirea cerealelor si a radacinilor pana cand acestea devin o pulbere fina.
Boabele de cereale folosite in Inka sunt o sursa de componente valoroase, cum ar fi fibre, minerale, potasiu, fosfor, magneziu, calciu, cat si vitamine din grupa B. Fibrele asigura functionarea corespunzatoare a aparatului digestiv, iar potasiul si magneziul sprijina functionarea muschilor, fiind totodata implicate in transmiterea impulsurilor nervoase.
In plus, vitaminele din grupa B sprijina sistemul nervos, precum si pe cel imunitar, fiind importante pentru aspectul pielii si al parului. Este de remarcat faptul ca, spre deosebire de cafeaua traditionala care favorizeaza "pierderea" de magneziu, bautura de cereale este o sursa a acestui element. Ingredientele mentionate se afla in special in boabele de secara pe care le regasim in compozitia Inka. De asemenea, produsele din faina de secara ajuta la scaderea colesterolului si protejeaza impotriva aterosclerozei.
Totodata, cicoarea continuta de Inka ajuta la digestie, fiind o sursa valoroasa de fibre - inulina. In primul rand, inulina influenteaza pozitiv dezvoltarea bacteriilor benefice din intestine (efect probiotic), intareste sistemul imunitar si asigura un nivel mai scazut al glucozei si colesterolului in sange. In al doilea rand, inulina ajuta la reglarea tranzitului intestinal. Acest fapt poate contribui la randul sau, prin inhibarea apetitului si cresterea senzatiei de satietate, la pierderea in greutate.
De asemenea, este demn de mentionat ca ingredientele continute de Inka sunt o sursa de polifenoli care actioneaza ca antioxidanti naturali. Acesti polifenoli ajuta la neutralizarea radicalilor liberi care cauzeaza procesele de imbatranire si aparitia mai multor boli.
Inka nu contine cofeina si de aceea este o bautura pentru oricine, inclusiv pentru femeile gravide, pentru femeile care alapteaza sau pentru copii. Este recomandata in special pentru cei care, din diverse motive de sanatate, nu pot consuma cafea naturala (cum ar fi persoanele cu tensiune arteriala ridicata). Mai mult, Inka poate fi consumata de persoanele aflate la dieta de slabire deoarece o cana de bautura de cereale are doar 14 calorii.
Inka poate fi servita in mai multe moduri. Iubitorii gustului ei delicat si al aromei deosebite o beau simpla, calda sau rece, fara alte ingrediente. Pentru cei care iubesc varietatea, Inka poate fi servita cu lapte, miere sau condimente precum scortisoara, ghimbir sau vanilie.
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice