Foto: Shutterstock.com, lacrimi, fata care plange
Expresia „a trage un plans bun” sugereaza ca intr-adevar, lacrimile ne pot face sa ne simtim psihic, mult mai bine. Cercetarile de astazi atesta aceasta senzatie interioara. Lacrimile sunt mecanismul prin care corpul se elibereaza de toxine aflate in noi in momentul in care suntem tristi. Lacrimile contin prolactina, hormon care controleaza si productia de lapte matern, hormonii adrenocorticotropi se afla si ei in lacrimi – ei indica un nivel ridicat de stres. Celalalt chimical care se afla in lacrimi este hormonul leucin-encefalina, care reduce durerea psihica si ajuta la ameliorarea starii de rau.
Deci, chiar si oamenii de stiinta sunt de parere ca plansul are un efect benefic. Psihologii ne incurajeaza adesea sa ne eliberam de tensiune prin intermediul plansului, chiar daca suntem barbati sau femei. Psihologii spun ca a ne ascunde emotiile, faptul de a ne fi rusine sa plangem, poate avea repercusiuni pe termen lung asupra noastra.
Sunt studii care arata ca infranarea lacrimilor emotionale, ar creste riscul unor boli de inima sau hipertensiune. De asemenea, mai sunt studii care arata ca de asemenea, oamenii care sufera din cauza unor boli ca ulcerul sau colitele, au tendinta de a-si infunda sentimentele si lacrimile emotionale. Psihologii ne recomanda sa ne exprimam durerile prin intremdiul lacrimilor si al cuvintelor. Trebuie sa nu ascundem ceea ce simtim, trebuie sa aratam ceea ce traim in interior – suntem fiinte emotionale si avem nevoie sa ne folosim de toate mecanimele de comunicare ale corpului.
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri