"Creierul barbatului este mai organizat, fiecare lucru are locul lui. Daca vi-l imaginati, e ca sicum ar avea mici camarute in tot capul, si fiecare camera are functia ei, care lucreaza foarte bine, separat de celelalte.
Creierul femeilor tinde sa aiba mai multe functii in ambele parti. (…) Creierul femeilor are cu 35% mai multe conexiuni intre stanga si dreapta. Asta ofera femeii, un creier multifunctional. In termeni simpli, femeia tipica poate rezolva 2 sau 4 sarcini ce nu au nimic in comun. Majoritatea creierelor masculine, cu mai putine conexiuni si mai organizate, nu pot face decat un lucru pe rand".
„A intelege mentalitatea acestui lucru facut pe rand e foarte important pentru ca femeile sa ii inteleaga pe barbatii din viata lor”, considera Allan Pease. Si cine stie, informatia asta, poate fi de ajutor in multe cupluri.
Allan Pease explica mai departe faptul ca barbatii, datorita provocarii de a fi fost identificati timp de secole ca aducatori de hrana, ei si-au dezvoltat o abilitate care se numeste „cunoastere vizual-spatiala”, adica capacitatea de a identifica o tinta indepartata (o prada).
Scanarile creierului au aratat ca pentru majoritatea barbatilor, partea dreapta a creierului si in spate, de la stanga la dreapta, e un creier vizual. E aptitudinea numarul 1 la majoritatea barbatilor din aproape orice cultura. E o aptitudine de care majoritatea femeilor nu are nevoie. Fiind purtatoare de copii, creierul lor a fost adaptat pentru aptitudini diferite.
* barbati versus femei
Deci, „barbatii stiu sa tinteasca si unde e nordul”…
…”Femeile nu au nevoie de un brat dominant. Trebuie sa le poata folosi pe amandoua la fel. Au mai multa dexteritate decat barbatii” si asa, in opinia lui Pease, se explica multe dintre certurile conjugale...
Ati vazut conferinta? Voi cum comentati?
Colega mea, Iulia D. imi spune: "Lucrurile astea (n.r. cu referire la ce spune Pease), exact asa se intampla!". Terminam ziua cu rasete pe cinste.
de Julia Sima
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară