4. RULOURI DIN SOMOTEI CU SPARANGHEL SI BACON
Timp de preparare: 45 - min
Ingrediente necesare:
- un somotei de cca 1 kg
- 400 g sparanghel varfuri (partea frageda de sus) sau sparanghel conservat
- 100 g bacon feliat
- 4 linguri de ulei extravirgin
- 1 catel de usturoi
- un paharel de vin alb
- sare
- ierburi de Provence
- 3-4 scobitori din bambus
Mod de preparare:
Se scot 4 bucati file din somotei care se intind un pic cu un ciocan de snitel intre 2 folii de plastic, se sareaza si se aromatizeaza cu ierburi de Provence.
Varfurile de sparanghel se baga in apa clocotita cu sare, se fierb 5 minute apoi se clatesc cu apa rece si se pun in sita la scurs.
Se intind pe o planseta feliile de bacon, deasupra se suprapun fileurile din somotei condimentate si cate 3 fire de sparanghel, apoi se ruleaza strans si se prind capatele rulourilor cu cate o scobitoare. Se incinge uleiul in tigaie impreuna cu catelul de usturoi zdrobit, apoi se prajesc bine rulourile pe toate partile. La sfarsit, se adauga vinul si se mai lasa 5 minute pe foc cat sa se evapore sosul de vin. Se servesc rulourile fierbinti stropite cu sos din tigaie. Pofta buna!
O reteta propusa de: anisoara ursan (anutza67)
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară