Lichior de oua (6 portii)
Exista o multime de posibilitati pentru a ne incalzi pe timp de iarna. Va propunem o reteta delicioasa de lichior de oua, pe care am adaptat-o, inlocuind alcoolul prin vanilie si scortisoara, pentru un plus de savoare.
Foto Lichior de oua via Shutterstock
- 1 litru de lapte
- 260 g zahar
- 12 galbenusuri mari de oua
- 200 ml smantana (cu un continut de grasime intre 40-50%)
- un baton de vanilie
- scortisoara/ nuci sfaramate
Se amesteca laptele cu zaharul intr-o oala, la foc mic, pana la dizolvarea zaharului (1-2 minute).
Se bat galbenusurile intr-un vas separat. Deasupra se toarna laptele fierbinte, amestecand incontinuu. Se adauga batonul de vanilie.
Bautura astfel obtinuta se adauga intr-o oala si se fierbe la foc mediu, timp de 20-25 minute, amestecand incontinuu, pana cand aceasta se lipeste de lingura. A nu se da in clocot. Se toarna intr-un vas, se adauga crema, se amesteca si se acopera cu o folie de plastic. Se raceste inainte de a se pune la frigider.
Se pudreaza cu scortisoara sau cu nuci sfaramate inainte de a fi servita.
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural