Lichior de oua (6 portii)
Exista o multime de posibilitati pentru a ne incalzi pe timp de iarna. Va propunem o reteta delicioasa de lichior de oua, pe care am adaptat-o, inlocuind alcoolul prin vanilie si scortisoara, pentru un plus de savoare.
Foto Lichior de oua via Shutterstock
- 1 litru de lapte
- 260 g zahar
- 12 galbenusuri mari de oua
- 200 ml smantana (cu un continut de grasime intre 40-50%)
- un baton de vanilie
- scortisoara/ nuci sfaramate
Se amesteca laptele cu zaharul intr-o oala, la foc mic, pana la dizolvarea zaharului (1-2 minute).
Se bat galbenusurile intr-un vas separat. Deasupra se toarna laptele fierbinte, amestecand incontinuu. Se adauga batonul de vanilie.
Bautura astfel obtinuta se adauga intr-o oala si se fierbe la foc mediu, timp de 20-25 minute, amestecand incontinuu, pana cand aceasta se lipeste de lingura. A nu se da in clocot. Se toarna intr-un vas, se adauga crema, se amesteca si se acopera cu o folie de plastic. Se raceste inainte de a se pune la frigider.
Se pudreaza cu scortisoara sau cu nuci sfaramate inainte de a fi servita.
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9