Lichior de oua (6 portii)
Exista o multime de posibilitati pentru a ne incalzi pe timp de iarna. Va propunem o reteta delicioasa de lichior de oua, pe care am adaptat-o, inlocuind alcoolul prin vanilie si scortisoara, pentru un plus de savoare.
Foto Lichior de oua via Shutterstock
- 1 litru de lapte
- 260 g zahar
- 12 galbenusuri mari de oua
- 200 ml smantana (cu un continut de grasime intre 40-50%)
- un baton de vanilie
- scortisoara/ nuci sfaramate
Se amesteca laptele cu zaharul intr-o oala, la foc mic, pana la dizolvarea zaharului (1-2 minute).
Se bat galbenusurile intr-un vas separat. Deasupra se toarna laptele fierbinte, amestecand incontinuu. Se adauga batonul de vanilie.
Bautura astfel obtinuta se adauga intr-o oala si se fierbe la foc mediu, timp de 20-25 minute, amestecand incontinuu, pana cand aceasta se lipeste de lingura. A nu se da in clocot. Se toarna intr-un vas, se adauga crema, se amesteca si se acopera cu o folie de plastic. Se raceste inainte de a se pune la frigider.
Se pudreaza cu scortisoara sau cu nuci sfaramate inainte de a fi servita.
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate