IN ACEST ARTICOL:
Acesti oameni au atins suta de ani si se simt mai tineri ca niciodata. Sunt oameni de succes, sunt activi, in forma, dornici sa se simta utili si sa traiasca viata bucurandu-se de ceea ce ofera ea. Sa invatam de la ei!

Al IV-lea secret de viata: Credinta

Sa ne surprinda oare ca marea majoritate a centenarilor au spus ca cea care i-a sprijinit de-a lungul vietii lor a fost CREDINTA? Ca cei mai multi dintre ei cred ca vor fi aici atata timp cat Dumnezeu are un scop pentru ei? "Poate ca suntem aici pentru a fi un exemplu pentru altii in vremurile lor grele”, spune Roberta McRaney (101 ani)… Casa Robertei a fost lovita de fulger si a ars din temelii. A trebuit sa o reconstruiasca de la zero.

Al cincilea secret de viata: Traiul “curat”

Este atat de simplu: “Doar tine-te departe de bucluc, spune Harry Adler in varsta de 101 ani. Este un sfat pe care fiecare il poate interpreta dupa bunul plac, insa multi centenari au spus ca acest lucru inseamna sa faci ce stii ca este drept si sa iti urmezi propria constiinta. Totodata, 75% dintre centenarii intervievati nu au fumat niciodata, iar multi din cei 25% s-au lasat de fumat intre 40-70de ani. Unii centenari nu au baut niciodata, iar altii au baut/ beau ocazional un cocktail sau un pahar de vin.

Al saselea secret de viata: O familie iubitoare

Familia a fost universal importanta pentru centenari. Acestia se bucura de rolurile lor de matriarhat si patriarhat si multi au vorbit de placerea de a privi tinerele generatii crescand si inflorind. Unul din centenarii participant la studiu si-a atribuit longevitatea “unei familiii minunate si iubitoare, bunului Dumnezeu si unei guri de rom in fiecare dupa-amiaza.”

Al 7-lea secret de viata: Genetica

Toate secretele mentionate pana acum reflecta alegeri de stil de viata care pot influenta longevitatea pana intr-un anumit grad, insa alcatuirea noastra genetica face de asemenea diferenta, este de parere Lynn Peters Adler. Am ales parintii si genele potrivite!”, spune Andy Weinandy in varsta de 100 de ani. Intr-adevar, genetic vorbind, unii dintre noi sunt mai inclinati decat altii sa fie longevivi. Cu toate acestea, nu exista niciun motiv sa ne pierdem speranta, sustine Lynn Peters Adler. Un mare procent din centenarii intervievati au declarat ca nu au avut parinti sau bunici longevivi.

Sursa: www.nextavenue.org


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri