Oamenii fericiti vad intotdeauna lucrurile echilibrat; nu se opresc doar la negativ, ci si la ce a fost bun, ce au avut de invatat si se gandesc ca data viitoare vor face mai bine.
6. Ai o viata limitata deoarece crezi ca lumea se invarte in jurul tau
Daca crezi ca lumea se invarte in jurul tau si te comporti ca si cum tu esti epicentrul tuturor lucrurilor care se intampla in viata ta, atunci sigur te programezi la nefericire. Fie incepi sa te temi sa mai actionezi si sa incerci sa-ti atingi scopurile, fie incerci sa fortezi exteriorul sa se schimbe dupa tine.
E necesar sa intelegi ca odata nascut, faci parte dintr-o experienta comuna supusa interactiunii permanente cu mediul. Cu alte cuvinte, poti fi cel mult parte dintr-o situatie sau proces, dar niciodata epicentrul sau totalitatea. Ca sa fii fericit este necesar sa te angajezi in acest schimb cu exteriorul tau si sa-ti dai seama ca partea de control o detii doar in ceea ce te priveste pe tine, fata de restul este doar influenta.
7. Iti complici singur viata
Viata in sine nu este un lucru prea simplu, ca sa o mai complicam si noi. Zbaterea ta zilnica este de fapt un efort pe care il depui pentru a intelege cum sa-ti traiesti viata! Nu te complica singur mai mult, incercand sa-i salvezi pe cei din jur din propria viata, propunandu-ti obiective doar ca sa-i dovedesti cuiva ceva, sau implicandu-te in relatii doar de dragul de a avea cunoscuti.
Ai lucruri de realizat pentru a supravietui si pentru a te simti multumit, si aceasta inseamna sa te concentrezi pe ele si sa actionezi conform lor. Daca ai nevoie de o slujba acum, atunci nu-ti pierde timpul cu „prieteni” care te cheama doar la distractie, du-te si cunoaste oameni care sa te ajute sa-ti realizezi nevoia. Poate ca nu vei fi fericit, dar sigur vei fi multumit de tine ca ai facut ceea ce trebuie si vei evita astfel sa te simti vinovat.
Depinde de tine cat de in serios te iei atunci cand spui: „Vreau sa fiu fericit!”.
Oana este psihoterapeut in cadrul cabinetului propriu de psihologie din anul 2009.Este specializata in psihoterapie cognitiv-comportamentala, iar in ultimii ani s-a concentrat, cu predilectie, asupra laturii de preventie si mai ales de promovare a sanatatii mintale. In anii anteriori a fost cooptata in echipa de consultanti a companiei Result Development unde a acordat consultanta atat clientului intern cat si clientului extern. Tot aici a ocupat pozitia de business developer. Printre cele mai importante responsabilitati s-a numarat consultanta in comunicare, recrutare, conceperea si asistarea la assesment center, activitati specifice de dezvoltare antreprenoriala etc..
In primii ani ai carierei a desfasurat activitati de consultanta si operatiuni financiare.
A participat in timpul anilor de studii la numeroase cursuri si work-shop-uri, fiind membra a echipelor de cercetare in diferite proiecte.
Azi este membra a Colegiului Psihologilor din Romania, Asociatia de Hipnoterapie si Psihoterapie Cognitiv-Comportamentala.
Oana Popescu-Argetoia - Expert Garbo
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri