1. Nu exista normalitate cand vorbim despre sexualitate
Una dintre cele mai frecvente intrebari pe care le primesc, povesteste Dr. Kelly Neff este „Sunt normal/a?” iar raspusnul este intotdeauna „Nu!”; nu pentru ca ar fi ceva in neregula cu noi, ci pentru ca, atunci cand vorbim despre sexualitate, nu exista nimic normal. Desigur exista medii statistice si in termeni morali, etici si religiosi, daca nu iti faci rau tie sau altcuiva, dorintele si comportamentul tau sexual sunt perfect acceptabile si OK!
Exista o imensa variatie in modul cum oamenii isi manifesta comportamentul sexual. Incercarea de a standardiza sau de a supune judecatii ar fi pe deplin nestiintific, pentru ca noi, oamenii suntem atat de variati. Multi oameni se simt presati, au crescut simtindu-se rusinati, stanjeniti si judecati pentru sexualitatea lor.
Foto: Shutterstock.com; cuplu, femeie, barbat
2. Aproape toati avem indoieli cu privire la corpul nostru sexual si la genul nostru
Aceasta problema are mult de-a face cu bombardamentul mediatic care dicteaza ce este atractiv din punct de vedere sexual si ce nu. De la o varsta tanara, barbatii si femeile trebuie sa se adapteze unui univers foarte ingust cu privire la masculinitatea si feminitatea acceptate, acestora adaugandu-li-se idealuri nerealiste, imposibil de atins, proiectii idealiste despre frumusete. Rezulatul este o cultura cu indivizi programati sa cumpere produse care sa ii „ajute” sa obtina acel trup „ideal”, un corp conditionat de nesiguranta si perceput ca inadecvat.
„Nu o sa uit niciodata cum o fata foarte foarte frumoasa, o stundeta de-a mea s-a apropiat intr-o pauza cu ochii in lacrimi spunand cat de grasa si neatractiva se simte. Invinuiesc mass-media dar si pe parintii care nu isi iau deloc timp pentru a-i invata pe copii aspecte legate de auto-stima si despre latura manipulativa a mass-mediei”.
Foto homepage: Shutterstock.com; femeie, barbat, cuplu
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară