Atunci cand se imparte de Pasti pentru sufletul celor dragi, ouale rosii au intaietate. Se spune ca ele sunt primele primite de Dumnezeu.
O alta credinta impamantenita este aceea ca doua persoane care ciocnesc oua rosii in ziua de Pasti se vor intalni si pe lumea cealalta si se vor recunoaste una pe cealalta. Cu o singura si esentiala conditie: aceea de a rosti in timp ce ciocnesc ouale: “Hristos a inviat!” si “Adevarat a inviat!”
Conform unei alte superstitii, este bine ca in dimineata zilei de Pasti, atunci cand mergem la biserica, sa avem asupra noastra cate un ou rosu. Nu doar ca il cinstim pe Dumnezeu astfel si ne amintim de jertfa sa, dar atragem asupra noastra mila si binecuvantarea divina.
Ouale se inrosesc de Pasti pentru a ne aminti de jertfa Mantuitorului si de sangele pe care l-a varsat pentru ca pacatele noastre sa ne fie iertate. Unele legende spun ca fecioara Maria ar fi asezat un cos cu oua sub crucea lui Iisus pentru a-i indupleca astfel pe soldati sa aiba mila de el. Sangele a curs peste oua, colorandu-le in rosu. Ouale rosii de Pasti, precum sangele lui Iisus, reprezinta un simbol al vietii si al invierii, al durerii, dar si al bucuriei.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară