Foto: Shutterstock.com; iubire, baloane, cer, nori
2. Iubirea nu este exclusiva
Obisnuim sa ne gandim la iubire doar ca la acel sentiment care ii implica pe cei mai apropiati noua. Dar daca te gandesti ca sentimentele de iubire ar avea legatura doar cu cei mai apropiati oameni din viata ta – membri ai familiei sau prieteni, atunci iti restrangi de fapt posibilitatile de evolutie, de a trai mai frumos si mai deschis catre viata.
In realitate, poti experimenta micro-momente de conexiune cu oricine – fie ca e sufletul tau pereche, fie ca e un strain. Atata vreme cat te simti in siguranta fata de cineva, simtind o conexiune speciala, conditiile pentru a experimenta emotia iubirii pot aparea chiar si fata de o persoana pe care nu o cunosti.
3. Iubirea nu apartine unei singure persoane
Avem tendinta de a gandi emotiile ca pe niste evenimente private care ar apartin mintii si corpului unei persoane, dar lucrurile nu stau chiar asa. Studiile au aratat ca, atunci cand se intampla sa ne conectam cu cineva, incepe sa se manifeste o anume sincronie intre cele doua persoane – gesturile voastre, chimia, activitatile neuronale se oglindesc intr-un tipar pe care Barbara Fredrickson il denumeste “rezonanta pozitiva”.
Iubirea este un val biologic de sentimente placute si grija mutuala care se misca prin creierele si mintea a doua sau mai multe persoane, in acelasi timp.
4. Contactul vizual este foarte important in iubire
Corpul nostru are capacitatea de a capta emotiile celor din jur, facand ca posibilitatea de a trai iubirea - inteleasa ca micro-momente de rezonanta pozitiva- aproape nelimitata. Sa intalnesti alte priviri si sa lasi acesata comunicare sa se intample, este cheia care deschide acea sincronicitate neuronala dintre oameni.
5. Iubirea fortifica legatura dintre creierul tau si inima ta, ceea ce inseamna un plus pentru sanatatatea intregului organism
Decade intregi de cercetare au aratat ca oamenii care sunt mai sociabili, traiesc mai mult si mai sanatos. Totusi, in ce mod relatiile sociale afecteaza in asa mare masura starea organismului, ramane inca un mare mister.
“Am descoperit, impreuna cu echipa mea de cercetatori ca, atunci cand un grup de oameni este invatat modalitati de a crea micro-momente de iubire in fiecare zi, imbunatatim in acelasi timp activitatea nervului vag, cel care face legatura intre creier si inima. Aceasta deschide o noua perspectiva asupra modului cum relationam ca fiinte umane si cum, micro-momentele de iubire ne pot imbunatati de fapt, sanatatea”, spune Barbara Fredrickson.
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri