Nu este doar accesoriul esential al frumusetii fiecarei femei, este accesoriul cel mai important. Si da, ati intuit bine, ne referim la podoaba capilara a fiecarei femei, la acest detaliu care radiaza sanatate, care defineste temperamentul unei femei si desfata ochiul intr-un mod estetic. Privirile se intorc intotdeauna dupa un par ce vorbeste limbajul frumusetii. Ba mai mult, un par frumos are parca o personalitate proprie, aparte de cea a femeii careia ii apartine.
V-ati gandit cat de multe poate spune parul despre fericita sa posesoare si cate detalii se pot ascunde dincolo de o aparent banala coafura? Sunt zeci de detalii care impreuna formeaza un intreg. Stilul, coafura, tunsoarea, bretonul, lungimea, culoarea, felul in care parul este ingrijit sau vopsit, etc... toate vorbesc despre identitatea si unicitatea persoanei care opteaza pentru ele. Poate ca nu intr-un mod direct, insa parul transmite referinte despre felul de a fi al unei femei, despre felul in care se percepe pe ea insasi sau despre cum isi doreste sa fie perceputa de catre cei din jur.
Ne mira oare faptul ca prejudecatile legate de culoarea parului sunt mai acide si mai pertinente ca niciodata? Un cult al culorii parului? De cate ori nu am auzit ca brunetele sunt serioase si enigmatice, ca roscatele sunt pasionale sau ca blondele sunt senzuale? Nu ni s-a intamplat sa fim catalogate de un strain exact cum nu suntem doar pentru ca parul flutura semet pe umeri intr-o anumita culoare? Mai mult ca sigur ca parul nu tradeaza gradul de inteligenta sau de frumusete, insa o farama de adevar exista insa in toate acestea, sunt de parere o parte dintre psihologi, efectuand analogii diverse intre culoarea naturala a parului si personalitatea persoanei careia ii apartine.
La fel de adevarat este insa si faptul, sustin alti psihologi, ca teoria culorilor nu are nimic de a face cu temperamentul. Asocierile dintre culoarea parului si personalitate reflecta mai degraba perceptia celor din jur asupra personalitatii persoanei respective. Culoarea parului nu ne reflecta cu adevarat felul noastru de a fi, ci doar modul in care ne percep cei din jur. Am trecut cu vederea parerile preconcepute ale multora dintre noi, am studiat si confruntat opiniile mai multor psihologi pentru a ajunge la concluziile de mai jos. De voi depinde insa daca le acordati sau nu votul de credibilitate:
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară