Aceasta poveste spirituala a facut inconjurul internetului si a fost publicata pe multe siteuri si bloguri din afara. Este o parabola extrem de interesanta, avand talc si morala si amintindu-ne totodata de intelepciunea bunicilor nostri si de profunzimea perspectivelor pe care acestia le au asupra vietii.
Citeste o povestioara extraordinara care te va schimba la 360 de grade si te va face sa continui atunci cand iti este cel mai greu:
Esti un Morcov, un Ou sau un Bob de cafea? Povestea care iti arata cum esti in vremuri de criza
O tanara femeie s-a dus la bunica ei. I-a povestit despre viata sa, cum totul parea atat de greu pentru ea. Nu stia cum o sa izbuteasca, voia sa renunte… a obosit sa lupte, sa tot incerce. Odata ce o problema era rezolvata, parea ca alta noua apare.
Bunica ei a condus-o in bucatarie. A umplut 3 vase cu apa si le-a pus pe fiecare sa fiarba pe aragaz, la foc mare. In scurt timp, apa din oale a inceput sa dea in clocot. In primul vas a pus morcovi, in al doilea oua si in ultimul a pus boabe de cafea macinate. Le-a lasat sa fiarba fara sa spuna un cuvant. Dupa aproape 20 de minute, a oprit focul. A scos morcovii din oala si i-a pus intr-un castron. A scos ouale din oala si le-a pus pe o farfurie. A turnat cafeaua din oala si a pus-o intr-o cana.
Intorcandu-se catre nepoata, a intrebat-o. “Spune-mi, ce vezi? “Morcovi, oua si cafea”, i-a raspuns aceasta.
A adus-o mai aproape si a rugat-o sa pipaie cu degetele morcovii. A facut acest lucru si a bagat de seama ca erau moi. Apoi bunica a rugat-o sa ia un ou si sa il sparga. Dupa ce a curatat oul de coaja, fata a observat ca oul era fiert tare. In cele din urma, bunica a rugat-o pe nepoata sa soarba din cana de cafea. Fata zambea in timp ce savura aroma bogata a cafelei.
Apoi nepoata a intrebat-o: "Ce inseamna aceste lucruri, bunica mea draga?" Bunica i-a explicat ca fiecare din aceste alimente s-a confruntat cu aceeasi imprejurare potrivnica – apa care fierbe – insa fiecare a reactionat diferit.
Morcovul era puternic, tare si aspru. Dupa ce a fiert insa, s-a inmuiat si a devenit mai slab.
Oul era fragil. Coaja sa exterioara subtiere i-a protejat lichidul din interior. Dupa ce a fiert, interiorul sau a devenit tare.
Boabele macinate erau insa unice. Dupa ce au fiert, boabele au schimbat apa in care au fiert.
Foto int 1: Morcovi fierti, Shutterstock
Foto int 2: Oua fierte, Shutterstock
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice