7. Se spune ca pana in aceasta sarbatoare anumite lucrari agricole precum cositul si facutul fanului trebuie neaparat incheiate. La fel, trebuie adunate si plantele tamaduitoare, bune de leac. Odata ce trece aceasta sarbatoare, se spune ca iarba imbatraneste, florile incep sa se treaca, fanul nu mai este pe gustul animalelor, iar plantele de leac incep sa-si piarda din puterile lor vindecatoare.
8. Femeile insarcinate care cinstesc aceasta sarbatoare vor avea parte de o nastere usoara si de prunci sanatosi.
9. O superstitie din batrani spune ca fetele nu trebuie sa se pieptane in aceasta zi. Precum iarba care nu mai creste, astfel nu vor mai creste nici coadele si cositele lor.
10. Interzise sunt si scaldatul in aceasta zi sau dormitorul afara, la lumina stelelor si sub bolta cerului, deoarece apele devin mai reci si cerbii vin de le spurca, iar vremea incepe sa se raceasca.
11. Mai mult, cei care se roaga cu credinta si incredere in puterea lui Dumnezeu sa scape de o patima care ii chinuie (alcool, tutun) au sanse mari sa fie ascultati si vindecati.
12. Exista si o superstitie mai sumbra asociata acestei sarbatori. In batrani, se spunea ca oamenii care nu reusesc sa isi vada umbra capului la rasaritul soarelui, in dimineata zilei de Pobrejenie, vor fi in pericol de moarte in cursul acelui an.
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri