Intr-o zi, un mare Imparat a chemat la curtea lui pe cel mai renumit Maestru Zen si, pentru ca se simtea cu desavarsire trist, vazand viata urata si grea, l-a rugat pe acest maestru sa il invete Pacea si Impacarea, in schimbul celor mai mari averi. Maestrul i-a raspuns ca nicio avere nu poate sa cumpere aceasta stare, refuzand oferta marelui Imparat… dar ca, il poate ajuta totusi. Maestrul Zen i-a daruit domnitorului un inel pe care era gravat – „Si aceasta va trece”, iar cele cateva cuvinte au avut puterea de a produce o asemenea iluminare in sufletul imparatului incat de atunci, nu a mai fost niciodata nefericit. A reusit sa inteleaga un mare Adevar… Acela ca viata nu este decat un melanj de experiente, toate trecatoare si toate avand sensul lor…
Foto: Shutterstock.com; viata, tristete
Generatorul de lumina
Nu este om care sa nu treaca printr-o experienta care il raneste intr-un fel sau altul, care sa il faca sa simta ca totul se naruie, ca este negru si descompus, de parca s-ar afla intr-o padure adanca, fara capacitatea de a mai iesi din desis si a mai gasi un luminis. Da, si eu am plans. Si prietena mea cea mai buna a plans, si tatal meu a plans si cred ca si batrana ai carei ochi ii admiram mai devreme in autobuz a plans mult in viata ei. Si a fost uimitor, in acelasi timp revelator, sa citesc despre momentele grele din viata inventatoarei lui Harry Potter, J.K. Rowling, cea mai adorata scriitoare a momentului.
Rowling a cunoscut saracia devastatoare, esecul extrem in casnicie, experienta de mama singura, frica si deznadejdea... Iar peste ani urma sa devina cea mai cunoscuta si bogata scriitoare din lume, sa fie adorata de milioane de oameni din intreaga lume, pe baza cartilor ei sa se faca o serie de filme la fel de iubite si datorita cartilor ei, milioane de vieti sa se schimbe!
Asemenea impartului, vine un moment in viata noastra cand ne dam seama ca, fara acea suferinta, nu am fi fost ceea ce suntem astazi! Ca acea suferinta a fost de fapt generatorul de lumina. Ca suferinta aceea a adus in acelasi timp, in viata noastra, cea mai mare realizare sau cea mai mare fericire.
La randul ei, Rose-Lynn Fisher, artista care a studiat lacrimile, aflandu-se intr-un moment deosebit de greu al vietii, a avut inspiratia de a realiza un proiect care acum este cunoscut la nivel mondial, care i-a adus prestigiu si in acelasi timp mai multa bunatate si ingaduinta fata de oameni.
Cum spuneam, cea mai cunoscuta scriitoare a momentului J.K. Rowling, creatoarea lui Harry Potter, a suferit enorm inainte ca aceasta lume de vis sa se nasca din inima si mintea ei, cucerind milioane de oameni de toate varstele!
Foto: Shutterstock.com; trandafir, intunecime, padure
Iar discursul despre „beneficiile esecului in viata”, pe care l-a tinut in urma cu cativa ani la Festivitatea de absolvire a studentilor de la Harvard este la fel de rezonant precum experienta Imparatului care a primit acel inel de la Maestrul Zen.
„Ceea ce obtinem in interior ne schimba realitatea” – Plutarh
Fragmente din discursul scriitoarei J.K. Rowling
E important sa cadem in viata! E important sa trecem prin momente grele. Acest discurs al lui J.K. Rowling este unul dintre cele mai cunoscute din lume la momentul actual, managaind probabil, inimile multor oameni ce sufera dar si pe cele ale celor care au invatat deja ca fara suferinta ce le-a fost data, fericirea nu ar fi fost posibila.
„De ce vorbesc despre beneficiile esecului? Pur si simplu pentru ca esecul a insemnat o indepartare de inesential. Am incetat sa pretind ca sunt altceva decat ceea ce eram si am inceput sa imi directionez energia inspre a finaliza acea munca ce conta pentru mine.”
Foto homepage: Shutterstock.com; fata, acuarela, melancolie
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară