Aceasta este intrebarea care m-a dus catre calatoria "Eat Pray Love" si este intrebarea care ma urmareste inca. Ma intreb acest lucru in fiecare zi a vietii mele si raspunsul etse mereu acelasi:
Eu sunt responsabila pentru mine. Ce alta alegere am? Sigur, sunt si alte alegeri dar sunt cu toate chiar teribile si toate sfarsesc in slabiciune si lacrimi. Poate m-ati mai auzit spunand: "Nu exista fericire fara responsabilitate de sine".
Nu am intalnit niciodata o persoana fericita care in acelasi timp sa nu fie 100% responsabila pentru propria fiinta.
Pentru ca acolo iti gasesti demnitatea.
Cand alunec de pe partea aceasta a responsabilitatii totale fata de mine insami, rezultatele sunt mereu aceleasi: tristete, furie, resentimente, vina, amaraciune, haos, victimizare, conflict, rusine. Si de cate ori ma aflu in asemenea situatie mizerabila: Cine e responsabil pentru tine, LIZ?
Si, de undeva din adancul meu, cea mai buna si mai intelepta parte a mea, mereu se ridica si spune „Eu sunt”.
Multumesc lui Dumnezeu.
LG (n.r. Liz Gilbert)”
Si la sfarsit mi-am spus si eu, inghitind lacrimi amestecate cu ganduri: „DAAA, Eu sunt”
* Puteti sa achizitionati carti de Elizabeth Gilbert si din libraria online Elefant.ro
*** Elizabeth Gilbert locuieste in prezent, alternativ, la Philadelphia si in Brazilia. A devenit celebra odata cu publicarea volumului autobiografic Mananca, roaga-te, iubeste, bestseller international, care a aparut in traducere romaneasca la Humanitas in 2008 si a ajuns la vanzari-record de 30 000 de exemplare in mai putin de un an. A mai scris volumul de povestiri Pilgrims (premiul Pushcart si nominalizare pentru Pen/ Hemingway Award), romanul Stern Men, ambele in curs de aparitie la Editura Humanitas, si volumul non-fiction Ultimul barbat american (finalist in competitia pentru doua premii importante: National BookAward si NationalBook Critics Award).
In anul 2002, Ultimul barbat american a fost inclusa pe lista de „carti remarcabile“ recomandate de publicatia The New York Times. Elizabeth Gilbert este colaboratoare a editiei americane a revistei GQ, articolele ei primind doua nominalizari pentru National Magazine Award. Un articol din 1997 semnat de ea, The Muse of the Coyote Ugly Saloon, in care scrie despre experienta sa ca angajata a unui bar, a fost punctul de pornire pentru filmul Coyote Ugly. In anul 2008, Time Magazine a inclus-o in topul celor mai influenti 100 de oameni din lume. (informatii via Elefant.ro)
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice