Energiile se iau. La fel si emotiile. De fapt, emotiile sunt energie. Ne putem trezi uneori, chiar si fara voia noastra sau fara sa o realizam, ca am “luat” de la cei din jurul nostru energii si emotii negative precum teama, manie, frustrare, frica, anxietate. Sunt si ele tot o forma de virus. Un virus emotional care, odata infiltrat in sistemul nostru, atunci cand intalneste un teren prielnic unde sentimentele si emotiile pozitive sunt rare, poate face ravagii. Daca esti un burete emotional si ai tendinta de a absorbi emotiile negative ale celor din jurul tau, poate ca aceste tehnici ale psihologului Judith Orloff iti vor fi de mare ajutor.
Judith Orloff este specialist in psihiatrie si asistent profesor in cadrul Universitatii UCLA (University of California, Los Angeles), dar si autoarea bestsellerului New York Times “Emotional Freedom: Liberate Yourself From Negative Emotions and Transform Your Life”. In cartea sa, dar si intr-un articol prezentat pe site-ul sau oficial si preluat ulterior si de alte publicatii, autoarea descrie cateva metode de ne proteja propria energie si a tine la distanta emotiile negative ale oamenilor. Cele 6 strategii prezentate de Judith Orloff te vor invata cum sa te protejezi impotriva supraalimentarii cu emotiile celorlalti si cum sa ramai echilibrat intr-o lume supraincarcata emotional.
Judith Orloff: Cum sa te protejezi emotional si sa nu mai absorbi energia celorlalti
via https://www.drjudithorloff.com
Foto: Emotii negative, Shutterstock
1. In primul rand, intreaba-te pe tine insuti daca sentimentul care te incearca este al tau sau al altcuiva. Ar putea fi amandoua. Daca emotii precum teama sau manie sunt ale tale, confrunta cu blandete cauza care le determina. O poti face pe cont propriu sau cu ajutorul unui profesionist. Daca nu, incearca sa identifici sursa evidenta care le genereaza. Spre exemplu, daca tocmai te-ai uitat la o comedie, insa ai venit acasa de la cinema simtindu-te trist, poate ai incorporat depresia oamenilor stand langa tine; in proximitate apropiata, campurile de energie se suprapun. Acelasi lucru se aplica si atunci cand mergi intr-un mol sau la un concert aglomerat.
2. Cand si daca este posibil, distanteaza-te de sursa pe care o suspectezi ca iti absoarbe energia. Indeparteaza-te la cel putin 6 metri si vezi daca simti o imbunatatire. Nu face greseala de a crede ca astfel vei ofensa niste persoane pe care nu le cunosti. Intr-un spatiu public, nu ezita sa-ti schimbi locul daca simti ca esti incarcata cu un sentiment de apatie si tristete care nu iti apartine.
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri