Mi se intampla adesea sa surprind diverse discutii intre barbati si sincera sa fiu, trag cu ureche din pura curiozitate. Stiu ca nu este frumos sa fac asta, dar catedata nu ma pot abtine. In plus, cred ca avem destul de multe de invatat din aceste mici trucuri, si chiar ne putem face o idee despre domnii in cauza.
In mod normal, ei se simt in largul lor atunci cand sunt intre baieti si vorbesc asa cum ar face-o in mod natural de fata cu oricine. Din fericire, de fata cu noi se abtin si incearca sa foloseasca un limbaj care sa nu ne puna imediat pe fuga.
foto: barbati la masa, Shutterstock
Regulile unei discutii decente si demne de un gentleman dateaza inca din cele mai vechi timpuri. In anul 1875, autorul Cecil B. Hartley, a scris o carte pe aceasta tema, intitulata "A Gentleman’s Guide to Etiquette". Chiar daca a trecut mai bine de un secol, aceste reguli sunt valabile si astazi asa cum erau si atunci.
Reguli esentiale pentru eticheta unui gentleman veritabil
1. Sa nu intrerupeti niciodata pe cineva in timp ce vorbeste
Este o regula de bun simt in primul rand, o regula pe care o invatam in "cei 7 ani de acasa". Atunci cand cineva vorbeste, este una dintre cele mai mari dovezi de lipsa de respect sa vorbim neintrebati.
2. Sa nu vorbiti despre cariera profesionala decat atunci cand sunteti intrebati
Conversatiile intre prieteni trebuie sa fie degajate si sa nu aduca in discutie cariera profesionala decat daca se vrea a se dezvolta o afacere sau un proiect de grup, moment in care fiecare dintre participanti isi expune abilitatile profesionale.
3. Niciodata sa nu vorbiti atunci cand vorbeste altcineva
Chiar daca observati ca persoana respectiva nu se descurca foarte bine in conversatie, este un act de lipsa de bun simt daca interveniti fara sa vi se ceara acest lucru.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară