3. Tort deliciu cu nuca, ciocolata si portocale
via Delly Garbo
Ingrediente necesare:
Pentru aluat:
125 gr faina
100 gr zahar
1/2 pliculet praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
1/4 lingurita sare
coaja de portocala
esenta de vanilie
2 oua mari
120 ml smantana
50 gr nuca maruntita
50 gr ciocolata maruntita
100 gr unt
Pentru sirop:
60 ml suc proaspat de portocale si 1 lingura de zahar
Pentru glazura:
50 ml smantana si 50 gr ciocolata
Mod de preparare tort cu nuca, ciocolata si portocale:
Amestecati faina cu praful de copt, bicarbonatul, saream zaharul si coaja de portocala. Intr-un vas separat, amestecati ouale cu smantana si vanilia. Apoi amestecati compozitia de faina cu alunele si ciocolata. Integrati untul si apoi amestecul de oua si smantana. Puneti aluatul obtinut intr-o tava tapetata cu hartie de copt si apoi in cuptorul preincalzit la 180 de grade. Coaceti prajitura pentru aproximativ 45 de minute.
*eu am folosit o forma rotunda de 24 cm diametru
Pentru sirop amestecati zaharul cu sucul de portocale pe foc, pana se dizolva. Insiropati cu o pensula aluatul, pana ati folosit tot siropul.
La final, topiti ciocolata in bain-marie impreuna cu smantana si intindeti ciocolata peste prajitura. Optional puteti sa decorati cu nuci sau alune sfaramate.
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri